Waarom heeft SELF geen serum?

Waarom heeft SELF geen serum?

Als je bepaalde merken of magazines mag geloven dan is een serum onmisbaar in jouw verzorgingsroutine. Zo zou volgens veel bronnen een serum veel geconcentreerder zijn dan een crème, terwijl anderen verkondigen dat er geen verschil is. Dit zorgt alleen maar voor verwarring en als consument weet je na een tijd echt niet meer wat goed is! Zelf krijg ik dikwijls de vraag waarom ik met SELF nog geen serum heb ontwikkeld. Iets waar ik je vandaag graag meer informatie over geef, tijd voor verduidelijking!

Het verschil tussen een serum en crème

Is een serum nu echt beter dan een crème? Laat ons dit alvast even duidelijk maken, het antwoord is nee! Het verschil tussen een serum en crème zit gewoon in de textuur: een serum is veel dunner en lichter van textuur. Vaak bevatten beiden dezelfde werkende stoffen en ze doen dus juist hetzelfde voor je huid.

Het is wel zo dat een serum dikwijls hogere concentraties bevat aan actieve ingrediënten dan de gemiddelde crème. Voor een serum betaal je dus ook meer, terwijl je een kleinere hoeveelheid product krijgt. Dit zegt eigenlijk meer over de kwaliteit van de beschikbare crèmes op de markt… Veel crèmes beloven wonderen maar bevatten eigenlijk maar een zeer kleine concentratie aan werkende stoffen. Erg jammer!

SELF bevat een hoge concentratie aan actieve stoffen

Nu hoor ik je al denken: waarom voeg je geen serum toe aan het assortiment van SELF als dit zo goed werkt? Who knows, misschien voeg ik binnenkort wel een serum toe aan het assortiment maar de crèmes van SELF bevatten al een zeer hoge concentratie aan werkende stoffen.

Toen ik ontdekte dat mijn dochtertje last had van eczeem ging ik op zoek naar een natuurlijk product dat echt helpt. Maar deze zoektocht werd een grote teleurstelling… Je zou ervan verschieten hoe klein de concentratie van werkende stoffen is in bepaalde crèmes van gekende merken. Daar wil ik met SELF anders in zijn: onze producten bevatten een hoge concentratie aan natuurlijke ingrediënten.

“Natuurlijke

Tip: bekijk de ingrediëntenlijst

Er zijn trouwens zeker ook serums op de markt die veel beloven maar totaal geen werkende ingrediënten bevatten. Ik kan het niet genoeg zeggen maar als je echt zeker wil zijn, bekijk dan de ingrediëntenlijst!

In het begin kan dit wel wat oefening vragen maar na wat opzoekingswerk leer je zelf wat die ingrediënten nu net doen. Er zijn nog steeds heel wat merken die mirakels beloven en als je daarna de lijst van ingrediënten bekijkt ben je waarschijnlijk teleurgesteld. Met SELF wil ik graag transparant zijn en onze volledige INCI-lijst kan je hier raadplegen.

Hou het simpel

De grootste fout die we maken? We gebruiken te veel producten. Je kan een fortuin uitgeven aan dure verzorgingsproducten maar het is niet omdat je meer producten gebruikt dat al die ingrediënten samen nog beter voor je huid zijn. Nee, hoe meer actieve ingrediënten hoe groter de kans op allergische reacties. Daarnaast heeft de huid dit allemaal niet nodig! Geloof me, less is more geldt ook voor huidverzorging. Een tip die ik je kan geven: gebruik een simpele verzorgingsroutine waarbij je aandacht besteedt aan de twee belangrijkste stappen: reinigen en hydrateren. Bij SELF hebben we zo’n simpele routine en onze producten zijn trouwens geschikt voor elk huidtype.

In de ochtend en avond reinig ik eerst de huid met onze Boost of Freshness Facial Lotion. Daarna de All Day Dreamer dagcrème of All Night Starlight nachtcrème en je bent weer helemaal klaar voor de dag of nacht. Onze crèmes zorgen ervoor dat het vochtgehalte van je huid optimaal blijft én ze beschermen de huid tegen allerlei slechte invloeden van buitenaf. Zo zie je maar, een serum is zeker niet beter dan een crème maar de kracht ervan zit in de werkende ingrediënten.

Heb je zelf nog vragen over huidverzorging? Ik beantwoord met veel plezier al jouw vragen via team@nauralself.eu.