Extra zelfzorg tijdens je zwangerschap is een must – Natural Self

Extra zelfzorg tijdens je zwangerschap is een must

Goed voor jezelf zorgen, is voor iedereen belangrijk. Maar voor zwangere vrouwen nog een tikje meer, als je het mij vraagt. Sommige vrouwen ervaren hun zwangerschap als een magische, zalige periode. Anderen voelen zich onzeker, zitten met 101 vragen en tellen met een bang hartje af naar D-day. Zelf schommelde ik tijdens de zwangerschap van Michelle ergens tussen die twee. Want natuurlijk schieten er soms angstige gedachten door je hoofd. En kleine paniekaanvalletjes af en toe horen er nu eenmaal bij. Toch heb ik er bewust een punt van gemaakt om stress zoveel mogelijk uit mijn zwangere leven te bannen. Daar zit mijn achtergrond als psychologe wellicht voor iets tussen. Ik geloof namelijk zeer sterk dat negatieve emoties en stress door alle hormonale veranderingen die ze teweegbrengen via je bloedbaan ook bij je baby terechtkomen. 

Wil jij die zwangere maanden ook bewust stressvrij proberen maken? Maak van zelfzorg dan een topprioriteit. Er groeit een wonder in je buik. Reden genoeg om jezelf op de eerste plaats te zetten! Ik geef je graag enkele tips die mij (meestal) vrolijk en happy door de zwangerschap hielpen. 

  • Drink water

Dat je tijdens je zwangerschap wat extra op je gezondheid let, spreekt voor zich. Natuurlijk volgde ik de raad van de gynaecoloog om geen preparé en andere rauwe voeding te eten. Maar een drastische switch was het niet. Ik koos bewust voor een gezonder eetpatroon – dat was toen echt nodig J- en dronk veel water. Voldoende water drinken is immers een prima remedie tegen tal van zwangerschapskwaaltjes. Het zorgt ervoor dat je minder vocht ophoudt, helpt die vervelende urine-infecties voorkomen en verdrijft ochtendmisselijkheid. En ook je huid vaart er wel bij. Want door veel water te drinken, hou je je huid soepel én krijgen zwangerschapsstriemen minder kans. Win-win dus! 

  • Neem rust 

Het is een torenhoog cliché, maar eens je baby er is zal je je afvragen wat je vroeger in godsnaam met al die ‘vrije’ tijd deed. Profiteer ervan, nu het nog kan J. Van eens een hele dag lekker niks doen, kon ik tijdens mijn zwangerschap intens genieten. In plaats van mijn agenda vol te proppen met allerlei sociale verplichtingen, maakte ik er een punt van om tijd in te plannen voor me-myself and I. En voor mijn man natuurlijk. Geregeld trokken we er samen op uit voor een weekendje Q-time. Bewaak je grenzen en las voldoende rust in. Ik kan het iedereen alleen maar aanraden. Voor mij was het dé sleutel tot een (zo goed als) stressvrije zwangerschap. 

  • Pamper je buik

Elke ochtend en avond je zwangere buik insmeren houdt je huid gehydrateerd. Geen overbodige luxe, nu je huid letterlijk onder druk komt te staan. Maak van het smeren een klein verwenmoment, of vraag je partner om je eens op een ontspannende smeersessie te trakteren. Ik vond die kleine aandachtsmomentjes voor mijn buik een heerlijke manier om verbinding te maken met dat kleine hummeltje in mijn lichaam. Ook toen er nog geen sprake was van SELF koos ik bewust voor natuurlijke producten, zoals een zuivere amandelolie. Het voelde gewoon niet juist om chemische stoffen op mijn zwangere buik te smeren. Bij SELF kiezen we bewust voor 100% natuurlijke en vegan ingrediënten: 100% veilig voor jou en je ongeboren baby. Onze bodybutter smelt op je huid en maakt ze stralend en zijdezacht. De rijke crème bevat onder andere arganolie (rijk aan vetzuren die de huid intens beschermen) en sheabutter (boordevol vitamine A, D, E en F en diep hydraterend). Ideaal krachtvoer voor je buik, en natuurlijk ook voor de rest van je lichaam! 

  • Ontspannend bad

Wie me een beetje kent, weet dat ik dol ben op een heerlijk lang bad. Een ontspannend muziekje op de achtergrond en…  genieten maar! Tijdens mijn zwangerschap was het de perfecte remedie om negatieve gedachten uit mijn hoofd te jagen. Wil je van het baden een mini-wellnessmoment maken? Voeg dan wat van de SELF Fine Deluxe Bodyscrub toe aan het badwater. De zoutmineralen uit de Dode Zee lossen op in het water, zoals badzout. De voedende, plantaardige oliën geven je huid die prachtige zwangerschapsglow. Stralen zal je! 

Ik hoop dat deze tips je helpen om jezelf tijdens deze bijzondere periode wat meer op de eerste plaats te zetten. Laat me zeker weten of je er iets aan hebt! En als je nog met vragen zit? Dan weet je me te vinden! 

Liefs!  

Isabelle

  • Awards
  • Awards
Winkelwagen
Geen producten in de winkelwagen
Verder winkelen