GIRLBOSS ISABELLE: EERLIJK OVER ONDERNEMEN – Natural Self

GIRLBOSS ISABELLE: EERLIJK OVER ONDERNEMEN

We worden als vrouwen gebombardeerd met de hashtags #girlboss, #entrepreneurlifestyle en de boodschap om soms gewoon je ogen te sluiten en te springen. Go for it. #GOALS

Het klinkt allemaal géweldig en ambitieus zijn in het leven kan geen kwaad, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik lanceerde mijn eigen skincaremerk SELF vorig jaar en het gaat fantastisch en snel. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn, maar natuurlijk zit er ook nog een kant aan het ondernemen die je niet op Facebook of instagram ziet. En daar durf ik wél eerlijk voor uitkomen.

 

1. Van een PhD naar een skincaremerk uit de grond stampen van nul. Hoe begin je daaraan?

Gewoon beginnen … stap per stap… In plaats van me verder te focussen op conflicten en organisaties – waarover de phd ging – ben ik het WAT en HOE van huidproblemen beginnen bestuderen. Ik was erg gefascineerd en zo ging de bal aan het rollen … ik was ook aangedaan over wat er allemaal mag en kan verkocht worden en ik wou het echt beter doen.

 

2. Hoe vertel je dit aan je familie? Vrienden? Kreeg je goede reacties & steun?

    Goh, mijn man was en is uiteraard erg belangrijk in dit proces. Een hele carrière stopzetten om vervolgens al het geld te investeren in iets en de eerste jaren geen loon te hebben … dat is niet niets … dat is ook niet simpel. En misschien wel het moeilijkste van het hele proces. Verder heb ik er lang over gezwegen, vrienden en familie wisten er eigenlijk pas iets van toen SELF op de markt kwam … en nee … ik kreeg zeker niet veel reacties of steun .. de meeste verklaarde me compleet gek … wat misschien ook wel is…

 

3. Vanwaar die kriebel om zelf iets uit de grond te stampen en niet verder te zoeken naar bestaande producten? Vanwaar komt die ondernemersdrang?

Ik ben daar mee geboren, vrees ik … ik voel dat al mijn hele leven. Dat is een familietrekje. Als kind stond ik op de kindermarkt kaarsen te verkopen en ik vond het geweldig! Ik hou van zorgen voor mensen, van dingen uitzoeken, avontuur, adrenaline en SELF is een mengeling van dit alles.

 

4. Het ondernemerswereldje is er eentje van vallen en opstaan? Hoe heb jij dit ervaren in de eerste maanden van SELF? Want alles lijkt wel over wolkjes te lopen voor jou, maar ik kan me voorstellen dat er wel obstakels op de weg lagen.

Haha oei oei nee, ik heb al heel wat bulten en beulen … het is zeker niet over wolkjes gelopen. Iemand zei me ooit “ondernemen is manisch depressief zijn 10 keer op 1 dag’ en dat is heel waar…

Voortdurend lopen er dingen fout, leveren mensen niet wat je verwacht, duiken er problemen op en vooral … financieel is het heel moeilijk en zoeken naar steeds goede oplossingen … kwaliteit primeert en dat kost geld. Daarnaast ben ik erg vaak teleurgesteld in mensen, ik vertrouw mensen vaak te hard en ben zelf een softie. Ik ben te empathisch, authentiek en ik ging er vanuit dat iedereen zo was. En eerlijk gezegd: in de ondernemerswereld zitten wel sluwe vossen die mij een paar klappen hebben gegeven … maar goed … als het simpel zou zijn is het ook niet fijn 😉 dus opstaan effe alles van je afschudden en verder gaan …

 

5. Mis je soms je oude leven?

Oh nee absoluut niet. Ik hou enorm van wat ik doe. Ik voel ook een enorme rust doordat ik nu mijn ding doe. Maar ik mis mijn cliënten wel, ik had een hechte band met ze en werkte al jaren met hen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het nu met hen gaat en hoop van harte dat ze het goed stellen.

 

Benieuwd naar hoe Isabelle het ondernemerschap ervaart? Hou dan zeker de #SELF blog in de gaten, want volgende maand komt deel 2 online!

  • Awards
  • Awards
Winkelwagen
Geen producten in de winkelwagen
Verder winkelen