GIRLBOSS ISABELLE: EERLIJK OVER ONDERNEMEN DEEL 4 – Natural Self

GIRLBOSS ISABELLE: EERLIJK OVER ONDERNEMEN DEEL 4

We worden als vrouwen gebombardeerd met de hashtags #girlboss, #entrepreneurlifestyle en de boodschap om soms gewoon je ogen te sluiten en te springen. Go for it. #GOALS

Het klinkt allemaal géweldig en ambitieus zijn in het leven kan geen kwaad, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik lanceerde mijn eigen skincaremerk SELF vorig jaar en het gaat fantastisch en snel. Daar kan ik alleen maar dankbaar voor zijn, maar natuurlijk zit er ook nog een kant aan het ondernemen die je niet op Facebook of instagram ziet. En daar durf ik wél eerlijk voor uitkomen. Vandaag de laatste vragen uit de Q&A ! 

WAT VIND JE HET MOEILIJKSTE AAN ONDERNEMEN?

Het moeilijkst is misschien dat ik uit een andere sector kom. Ik heb soms het gevoel dat ik aan de rand van een dichtbebost stukje Amazonewoud sta. Ik wéét waar ik heen wil, maar ik weet alleen soms niet goed wat het juiste pad is dat ik moet volgen. En hoe ik de bomen op de weg moet ontwijken. De ene keer is mijn machete scherp genoeg om een pad vrij te maken dat ik kan volgen. Maar soms mis ik die scherpe machete, en dan is het alsof ik een beetje vastzit, alsof ik in rondjes blijf cirkelen op zoek naar het juiste pad om mijn einddoel te bereiken. Op zo’n punt, als ik voel dat ik vast zit, ga ik op zoek naar hulp, naar tips, raadgevers, wegwijzers. Mensen met de nodige kennis van zaken die mij weer op pad krijgen om mijn doel te bereiken. Ik zie dit als een investering in mijn onderneming. Daar is helemaal niks mis mee. Maar het vastzitten, je doel voor ogen zien, maar er niet meteen geraken, dat is voor mij het moeilijkste aan ondernemen.

 

JE BENT NU MEER DAN EEN JAAR AAN HET ONDERNEMEN, ZIJN ER DINGEN DIE JE ANDERS ZOU DOEN?

Misschien niet persé anders doen, maar ik zou sommige dingen wel anders aanpakken. Zo zou ik vanaf de start minder goedgelovig willen zijn, méér rekening houden met dat niet iedereen de juiste oprechte bedoelingen heeft. Mijn contracten en offertes beter nalezen en me hier ook voor laten begeleiden door experten. En… meer op mijn strepen staan, maar dat is een proces waar ik volop aan bezig ben!

 

WELKE RAAD ZOU JE NOG WILLEN GEVEN? AAN ANDEREN EN AAN JEZELF?

Heel belangrijk: Begin bij het begin. Blijf proberen en zoek naar die het juiste pad dat jou naar je einddoel brengt. Als ondernemer ken je je einddoel, maar is het vaak zoeke naar de juiste weg. Onthou ook: fouten maken, het zogenaamde falen, het hoort gewoon bij het ondernemen. Laat je er niet door van de wijs brengen, iedereen maakt fouten. Het gaat erom hoe je ermee omgaat: probeer uit je fouten te leren en haal altijd een positieve noot uit een fout! Je verliest pas als je in je hoofd opgeeft.

En laat je omringen door mensen met kennis van zaken. Als ondernemer heb je vaak de neiging om de touwtjes allemaal zelf in handen te houden, maar je kan nu eenmaal geen experte zijn op élk vlak. Daarom is het belangrijk om een goed team rond je te bouwen waarop je kan vertrouwen. Mensen met expertise zijn een investering in je onderneming!

En tot slot… Droom groot en hou altijd je eigen doel voor ogen!

 

Dit was de laatste GIRLBOSS Q&A. Ik hoop dat jullie het een interessante reeks vonden, waarbij jullie ook de andere kant van het ondernemen leren kennen hebben én een andere kant van mezelf gezien hebben.

Hebben jullie ook al het filmpje gezien dat ik vorige week online zette? Zeker even checken als jij misschien een duwtje in de rug nodig hebt om de stap te wagen en een grote verandering in je leven toe te laten!

Binnenkort de afsluiter van de GIRLBOSS reeks: dan neem ik je een dagje mee op pad met mij in een artikel!  

 

  • Awards
  • Awards
Winkelwagen
Geen producten in de winkelwagen
Verder winkelen