5 VRAGEN AAN... DOROTHEE DAUWE

5 VRAGEN AAN... DOROTHEE DAUWE

Dorothee Dauwe, je kent ze wel! Zeker als je haar stem hoort, ze is namelijk radiopresentatrice op Q Music! Samen met Maarten maakt zij de avondspits onveilig op de radio als Dorothee Vegas & Like Maarten. Brusselaar met een liefde voor Ed Sheeran, preparé en ze ziet er altijd zo superhappy uit! Haar lievelingsquote? “Life is more than fittin’ in your jeans.”

1.Iedereen is tegenwoordig druk. Maar bij Self hechten we veel aandacht aan me-time! Plan je zelf voldoende tijd voor jezelf in en hoe regel jij de puzzel van werk, gezin en me-time?

Ik ben van nature vrij goed georganiseerd, dus de puzzel in mijn agenda – daar is altijd wel goed over nagedacht. Ik heb geen kinderen, wel een lief waarmee ik samenwoon in een appartementje in Brussel. In de stad is er altijd wel iets te doen, dus ik heb mezelf moeten dwingen om af en toe gewoon een dag niets te plannen en dan gewoon ook thuis te blijven. Als ik in mijn agenda zie dat het een drukke week is, met elke dag of al bijna elke avond iets gepland, dan hou ik sowieso ook een avondje vrij voor mezelf. Beetje tv kijken, een boek lezen in bad, wat guilty pleasure-liedjes opzetten, ijsthee en granola maken, … Daar kan ik enorm van genieten. Gewoon eens alleen thuis zijn.

2. Sometimes you win, sometimes you learn in het leven. Welke raad zou jij aan je-jongere-zelf geven?

Ik zou de Dorothee in haar tienerjaren aanraden om iets meer yolo te zijn 🙂

Vind je die jongen leuk? Stap er dan gewoon op af. Wat is het érgste dat er kan gebeuren? Als tiener denk je dat je wereld gaat instorten als het niet wederzijds is, of dat je je belachelijk gaat maken. Maar hoe leuk is het als iemand tegen je komt zeggen “ik denk dat ik een beetje verliefd op je ben”?

3. Wat is jouw ultieme favoriete adresje in België!

Ik kan enorm genieten van iets lekker gaan eten met mijn beste vrienden. Resto Henri in Brussel is mijn absolute favoriet. Veel simpele gerechten – zoals tomaat garnaal en steak tartaar – maar ze zijn wel subliem lekker klaargemaakt.

4. Hoe gaat het met jouw ambitie? On fleek? Welke doelen staan bovenaan jouw prioriteitenlijst in 2017?

Ik mag elke dag een radioprogramma maken bij Qmusic, met mijn collega Maarten Vancoillie. We presenteren dagelijks de avondspits tussen 16u en 19u. Mijn ambitie is om ervoor te zorgen dat iedereen die luistert zich geweldig amuseert. En dat wil ik graag nog heel lang doen!

En voor de rest wil ik graag gewoon gelukkig zijn. Dat hoeft allemaal niet te speciaal te zijn. Ik woon in een klein huurappartement in Brussel. Maar ik heb het leukste lief, de tofste vrienden, de mooiste familie… Als alles goed gaat met hen en met mij, mag ik mezelf al heel gelukkig prijzen.

5. Oh, je komt een genie-in-a-bottle tegen en je mag drie wensen doen. Ze zeggen altijd dat je wensen niet mag verklappen, maar laten we voor één keer een uitzondering maken. Wat zijn jouw drie wensen?

Ik wil heel graag eens een verre reis maken, maar ik zie op tegen het plannen (en de kostprijs) daarvan. Dus mijn eerste wens: de perfect geplande reis naar Australië, Thailand of Amerika.

Ik wil graag een huisdier, een kat of een hond. (Ik heb zelfs al een lijstje met namen in mijn iPhone staan. Dat moet je misschien maar niet doorvertellen.) Maar in een appartement zie ik dat niet zitten. Dus er zou wel op magische wijze een mooie tuin (die zichzelf onderhoudt) mogen verschijnen aan mijn appartement.

En ik wil graag oud worden, maar niet alleen. Dus ik wens dat mijn lief, familie en vrienden lekker samen oud worden met mij. Met hier en daar een verlepte tattoo en grijs haar – heerlijk!

Dankjewel voor deze fijne Q&A Dorothee! Je kan Dorothee elke werkdag horen op Q tussen 16u en 19u en je kan haar volgen via instagram ! Ben je al benieuwd wie er volgende maand onze #SELF Q&A zal invullen?