VIND ALLE INFORMATIE TERUG OVER ONS REVIEW BELEID

Review policy

Wie kan een productreview schrijven bij Natural SELF?

Klanten kunnen geheel vrijblijvend een review plaatsen wanneer ze aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Klant kocht een product terwijl hij/zij was ingelogd op de website.
 • Klant kan enkel een review plaatsen over een product dat hij/zij heeft aangekocht.

Naast geschreven reviews kan de klant ook via mail een video review achterlaten. De klant moet hiervoor niet in het bezit zijn van een account maar wel kunnen aantonen dat hij/zij het product ook daadwerkelijk aangekocht en gebruikt heeft.

Extra informatie:

 • Reviews worden steeds binnen de 24 uur gepubliceerd, met uitzondering van reviews die geplaatst worden op een zaterdag of feestdag. De datum die bij de review staat is de datum waarop de review werd goedgekeurd.
 • De reviews zijn 100% echt en worden enkel geschreven door personen die het product daadwerkelijk aangekocht hebben. Reviews worden niet aangepast (enkel op vraag van de desbetreffende klant) en worden steeds gepubliceerd.
 • Reviewscores worden berekend aan de hand van de totale reviewscore/ aantal reviews. Dit bekomt de gemiddelde reviewscore.

Beloning gekoppeld aan het plaatsen van een review:

GESCHREVEN REVIEWS ONDER EEN PRODUCTPAGINA

Een klant die ingelogd is op zijn of haar Natural SELF-account en een product aankoopt, krijgt automatisch de rechten om over dit product een review te plaatsen. Bij het plaatsen van een review krijgt de klant hiervoor loyalty punten. Loyalty punten zijn een rewardingssysteem waarbij de klant punten spaart die nadien omgezet kunnen worden in een korting.

 • Na de handmatige goedkeuring van de geschreven review ontvangt de klant automatisch 200 loyalty punten op zijn/haar account.
 • Om het systeem te beveiligen en geen overdaad aan reviews te ontvangen krijgt de klant slechts één keer om de twee jaar punten bij het plaatsen van een review over hetzelfde product.
VIDEOREVIEWS VERZONDEN VIA MAIL

Een klant die Natural SELF voorziet van een kwalitatieve videoreview die voldoet aan de vooropgestelde vereisten ontvangt een product naar keuze cadeau. De keuze van dit gratis product wordt onderling afgestemd via mail en wordt binnen 5 werkdagen naar de persoon in kwestie verzonden.

Hoe een review achterlaten?

GESCHREVEN REVIEWS ONDER EEN PRODUCTPAGINA

Eerlijke reviews en ervaringen van andere klanten kunnen jou helpen de juiste keuze te maken. Je kan zowel jouw positieve als negatieve ervaring delen.

Zo ga je te werk:

 • Stap 1: Ga naar de productpagina in kwestie waarover je een review wil achterlaten.
 • Stap 2: Scrol omlaag naar de onderkant van de pagina en klik op ‘recensie achterlaten’ (zorg ervoor dat je ingelogd bent)
 • Stap 3: Schrijf een oprechte, op waarheid gebaseerde review en duid ook een algemene beoordeling aan.
 • Stap 4: Klik vervolgens op ‘verzenden’.
 • Stap 5: Jouw review is doorgaans na 24 uur zichtbaar.
 • Stap 6: Nadat de review is goedgekeurd ontvang je automatisch 200 loyalty punten.

Om de kwaliteit van de reviews te garanderen controleert Natural SELF handmatig jouw review. Deze worden goedgekeurd aan de hand van volgende regels:

 • De inhoud van de review gaat uitsluitend over de productervaring van het product. Geen andere uitlatingen of sluikreclame.
 • Scheldwoorden, haatdragende uitspraken, expliciete taal en kwetsende opmerkingen worden niet getolereerd.
 • De taal waar een review uit kan bestaan is Nederlands, Frans, Engels of Duits.

Bij het niet naleven van bovenstaande regels zal je review niet worden goedgekeurd. Reviews worden niet afgekeurd op basis van ratingscore. Zowel positieve als negatieve ervaringen worden gepubliceerd. Mogelijk worden duidelijke type/spelfouten aangepast.

VIDEOREVIEWS VERZONDEN VIA MAIL

Naast het schrijven en publiceren van geschreven reviews kan je bij Natural SELF ook jouw ervaring delen in een video. Deze video’s worden gebruikt binnen sociale media, worden ingezet binnen advertising en kunnen gepubliceerd worden op de website.

Zo ga je te werk:

 • Stap 1: Neem een video op waarbij u rekening houdt met het vereiste format (raadpleeg de richtlijnen hieronder).
 • Stap 2: Upload de video via het programma Wetransfer (wetransfer.com). Deze tool is gratis en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de video behouden wordt.
 • Stap 3: Verzend het Wetransfer bestand via mail naar chloe@naturalself.eu.
 • Stap 4: De video review wordt gecontroleerd, nadien ontvangt u doorgaans binnen 48 uur een reactie.
 • Stap 5: Afhankelijk of de vereisten van de video werden voldaan wordt er gepeild naar het product dat de klant in kwestie graag in ruil wil ontvangen.
 • Stap 6: Het product wordt binnen de 5 dagen verzonden.

Richtlijnen correct format videoreview:

 • Manier van filmen: verticaal – Het is belangrijk dat het hoofd in het midden van het scherm gepositioneerd is. Idealiter wordt het product waarover u spreekt in beeld gebracht.
 • Inhoud: De inhoud van de video mag enkel gebaseerd zijn op de gebruikservaring van het product in kwestie en bijhorende resultaten.
 • Lengte: Minumum 0:40 minuten en maximaal 1:30 minuten.
 • Locatie: In de badkamer of een andere neutrale plaats. Het is wel belangrijk dat er tijdens het filmen voldoende lichtinval aanwezig is.

Quotes binnen de webpagina’s:

De quotes die u terugvindt op de verschillende webpagina’s zijn afkomstig uit geschreven productreviews, videoreviews en geschreven communicatie via sociale media en Whatsapp. De review bestaat steeds uit een onaangepaste passage, wel kan de review deel uitmaken van een extract uit een langer fragment en is deze gebeurlijk vertaald. De volledige review kan u steeds terugvinden op de productpagina waarnaar de review refereert of in één van de gepubliceerde video’s die u terugvindt op de ‘homepagina’ of ‘Let’s proof it page’. Vindt u de overeenstemmende review niet terug, dan kan u deze steeds opvragen via mail bij Natural SELF.

Reviews in de vorm van een video worden niet bewerkt en integraal gepubliceerd. Deze worden enkel voorzien van overeenstemmende ondertiteling en outro. onaangepast, maar zo nodig wel vertaald

Melding van aanstootgevende, foutieve en valse reviews:

Natural SELF hanteert een open en eerlijke bedrijfsethiek. De consument kan aanstootgevende, foutieve en valse reviews melden via e-mail (ils@naturalself.eu). Gemelde reviews verdwijnen niet onmiddellijk, deze worden eerst handmatig gecontroleerd.

ils@naturalself.eu

Get in touch

Heb je vragen over je huid of onze producten of iets heel anders? Aarzel niet om me te contacteren. Altijd leuk je te horen en ik help je graag verder!