5 VRAGEN AAN... STAMATIA VAN BEAUTYLOVES.BE

5 VRAGEN AAN... STAMATIA VAN BEAUTYLOVES.BE

Lieve #SELF blog lezers, het is december! En meteen de laatste keer dat we iemand onze 5 vragen aan Q&A voorschotelen. Afsluiten doen we met Stamatia van de Belgische beautyblog Beautyloves.be ! Stamatia is een Limburgse met Griekse roots, ze is lawyer by day en blogger by night, geniet héérlijk van het leven met haar man, heeft een passie voor beauty, een zwak voor mooie schoenen en handtassen, ze is haar hart verloren in New York en she loves food!

1. Iedereen is tegenwoordig druk. Maar bij Self hechten we veel aandacht aan me-time! Plan je zelf voldoende tijd voor jezelf in en hoe regel jij de puzzel van werk, gezin en me-time?

Ik tracht dat zeker te doen: op mijn smartphone combineer ik op eenvoudige wijze mijn persoonlijke en gezinsagenda’s, notities en to do-lijstjes. Balans is daarbij van het grootste belang – ja, er zullen altijd drukke(re) periodes zijn, maar ik probeer als tegenhanger wel voldoende rust in te bouwen. Voor mezelf vind ik die me-time in mijn blog: het lijkt zo futiel, bloggen over beauty, maar het geeft me een ongelooflijke energie! Ik kan er ook enorm van genieten om op zondag een ganse dag in loungewear door het huis te sloffen en een gezichtsmaskertje te leggen. En samen met mijn man kruip ik door de week ’s avonds in de zetel of trekken we in het weekend voor een wandeling en een kop koffie de stad in. In essentie zijn het steeds de weerkerende kleine dingen die zorgen voor een evenwichtige balans en rust in mijn hoofd.

2.Sometimes you win, sometimes you learn in het leven. Welke raad zou je aan je-jongere-zelf geven?

Het is oké om ‘nee’ te zeggen – op een respectvolle manier, uiteraard! We worden opgevoed met het idee dat ‘nee’ in persé slecht is, we willen voldoen aan de verwachtingen van anderen, we durven ons misschien niet altijd uitspreken uit angst om mensen te kwetsen, … Terwijl ‘nee’ durven zeggen net de ruimte creëert om op andere dingen dan weer voluit ‘ja’ te zeggen!

En ook: let loose and live a little. Helemaal niet nodig om altijd zo verantwoordelijk en serieus te zijn.

3.Wat is jouw ultieme favoriete adresje in België!

Ik ben een fervente foodie en ik houd van de zon, dus elk terras onder een stralende zon spreekt mij aan.

Als ik dan toch namen moet noemen, zet ik graag de heerlijke drankjes en baksels van Coffee Café in Hasselt in de spotlight. Hoewel ik moet opletten dat ik niet te veel reclame maak, want het is er nu al vaak drummen voor een tafeltje 😉

4.Hoe gaat het met jouw ambitie? On fleek? Welke doelen staan bovenaan jouw prioriteitenlijstje in 2018?

Ik heb geen jaarplan, al zijn er uiteraard doelen of materiële zaken waar ik naar werk. Grote en kleine dingen die ik visualiseer door ze op mijn vision board te plaatsen, zoals een reis, een handtas of het afwerken van ons huis dat intussen echt onze thuis is geworden. Maar die doelen bekijk ik eerder praktisch en ze zijn ook eindig.

Eigenlijk heb ik maar één prioriteit, nu én in de toekomst, en dat is gelukkig zijn. Dat klinkt als een huizenhoog cliché, maar vergt constante aandacht en (zelf)zorg. Ik ambieer dat geluk overigens niet enkel voor mezelf, maar voor heel mijn omgeving. En ik weet dat ik dit voornamelijk kan bereiken door heel erg ‘in het moment’ te leven, door te genieten van elke dag. Ik ben nochtans geen zondagskind: het leven houdt mij regelmatig een spiegel voor waardoor ik steeds vaker besef hoe kort en kwetsbaar het is – en het is aan mij om er met volle teugen van te genieten. Oftewel: YOLO!

5.Oh, je komt een genie-in-a-bottle tegen en je mag drie wensen doen. Ze zeggen altijd dat je wensen niet mag verklappen, maar laten we voor één keer een uitzondering maken. Wat zijn jouw drie wensen?

Hier komen de clichés weer! Ik meen het echter oprecht: ik zou mijn eerste twee wensen graag gebruiken voor een lang, gelukkig en gezond leven, niet enkel voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving. Ik ken mijn beste vriendin intussen al 24 jaar en ik ben er zeker van dat we twee toffe, krasse oudjes zullen zijn! 🙂

En die derde wens… wereldvrede, zou dat kunnen? Mensen zijn tot zóveel goeds in staat, het zou fijn zijn als we onze energie kunnen steken in een opbouwende, ondersteunende maatschappij in plaats van elkaar ten onder te brengen. En in de geest van de eindejaarsfeesten vind ik wereldvrede absoluut wel gepast.

Dankjewel Stamatia om onze laatste #SELF Q&A te beantwoorden! Volg Stamatia via volgende kanalen!

Facebook: https://www.facebook.com/BeautyLoves.be
Instagram: https://www.instagram.com/beautylovesbe/
Twitter: https://twitter.com/BeautyLovesBE
Blog: http://www.beautyloves.be/
Andere: YouTube: https://www.youtube.com/user/PerfectlyUnordinary1

foto: eigendom Stamatia