ADOPTEER EEN EX-PROEFHOND

ADOPTEER EEN EX-PROEFHOND

Voor de Cruelty Free week hebben we een goed doel uitgezocht dat we in de kijker wilden zetten. Dat werd VOC Oostende. Maar als we denken aan dierenproeven, dan is er nog een andere organisatie die méér dan ooit een plekje in de spotlight verdient en dat is Jodipro!

WAT DOET JODIPRO?

Jodipro is een vzw, Animal Welfare Projects Jodipro vzw, die zich op verschillende manieren dagelijks inzet voor diverse dierenwelzijnsprojecten. De vzw draait dankzij de enthousiaste vrijwilligers.

Het bekendste werk van Jodipro is ongetwijfeld het ex-proefdierenproject. Jodipro herplaatst ex-proefdieren (honden en katten) in nieuwe gezinnen. Helaas zijn er nog steeds heel veel dieren die gebruikt worden als proefdier. Beagle-hondjes zijn een zeer vaak gebruikt ras. Wanneer deze diertjes éindelijk aan een ECHT leven buiten de labo’s mogen beginnen, vangt Jodipro deze hondjes op bij opvanggezinnen en kunnen ze geadopteerd worden en zij terecht komen in hun gouden mandje dat ze oh-zo-terecht verdienen!

Het is heartbreaking om te weten dat deze diertjes nog nooit een gezinssituatie gekend hebben. Zij hebben nog nooit een leven buiten het labo gezien. Sommigen hebben nog nooit de blauwe lucht, de regen, de wind gezien of gevoeld. Ze hebben nog nooit gras gevoeld.

Wanneer er hondjes een nieuwe kans krijgen, post Jodipro ook vaak foto’s of filmpjes van deze hondjes die voor het eerst de buitenlucht voelen of kunnen lopen, ravotten in een grasveld. De diertjes grijpen hun tweede kans met volle teugen!

Denk jij na over een hondje aan je gezin toe te voegen? Denk ook zeker eens aan de het adopteren van een ex-proefdier. Jodipro zoekt ook vaak opvanggezinnen die de hondjes doen wennen aan het nieuwe leven alvorens geadopteerd te worden.

Wil je meer informatie contacteer hen dan op proefdieren@jodipro.be

Jodipro doet dus heel veel voor ex-proefdieren, maar zet zich ook in voor de opvang van konijnen en knaagdieren en andere dieren in nood. Je kan bij Jodipro ook heel wat konijntjes en knaagdieren adopteren! Adopt, don’t shop!