ARGANOLIE, EEN WONDERINGREDIËNT

ARGANOLIE, EEN WONDERINGREDIËNT

Arganolie, ook wel eens het vloeibare Marokkaanse goud genoemd. Een kostbaar beauty-ingrediënt dat vooral de laatste jaren zijn weg vindt naar de beautyindustrie in grote getalen. Iedereen MOET dit in zijn producten hebben, alleen bestaat er ook heel veel namaak of slecht verwerkte argan. Het is daarom echt belangrijk om goede leveranciers te vinden van arganolie. SELF is ook een heel grote fan van arganolie en je vindt het terug in heel wat SELF productjes!

Arganolie is het geheim van de Noord-Afrikaanse Amazigh stammen. Zij gebruik de olie van de arganboom al eeuwen lang voor hun huid en haar. Het is een beautywonder van Moeder Natuur, maar waarom? En waarom is het zo kostbaar?

Authentieke arganolie is enorm kostbaar omdat hier heel veel handwerk aan te pas komt. Pure Argan olie is één van de zeldzaamste oliën in de wereld en wordt geprezen om haar rijke concentratie aan vitamines en mineralen. De argannoten moeten geraapt worden en voldoen aan een strenge selectie om zo de beste vruchten te selecteren. Maar wat pure arganolie van hoge kwaliteit zo duur maakt, is omdat het openen van de noten nog steeds handmatig gedaan wordt én omdat je héél wat noten nodig hebt om aan 1 liter arganolie te geraken. Eigenlijk mag je ervan uitgaan dat goedkope arganolie, géén pure arganolie is.

Waarom is arganolie zo’n wonderingrediënt?

Arganolie bevat een hoge concentratie vitamines en antioxidanten die onze huid en haren gaan verzorgen en voeden. Voornamelijk vind je heel veel vitamine E terug, wat een zeer belangrijk antioxidant is in de strijd tegen huidveroudering. Arganolie bevat ook heel wat essentiële vetzuren die de huid heel erg gaan hydrateren! Het maakt je huid soepel, zacht en het vocht wordt goed behouden. Arganolie werkt ook op het herstellen van de huidbarrière! Zeker in de winter een must voor je huidje.

Arganolie is een kostbaar en zeer efficiënt ingrediënt in heel wat SELF producten. Arganolie zit onder andere in onze All Day Dreamer dagcrème en de Fine Delicate bodybutter!