Dagcrème vs. nachtcrème: is er een verschil?

Dagcrème vs. nachtcrème: is er een verschil?

Is er nu echt een verschil tussen dag-en nachtcrème? Volgens tal van online bronnen is nachtcrème een overbodig product omdat er amper verschil zou zijn in textuur en ingrediënten. Onze trouwe SELF-fans weten natuurlijk dat wij zowel een dagcrème als nachtcrème hebben. Daarom vertel ik je graag meer over de verschillen tussen deze crèmes en het nachtelijk herstelproces van de huid.

De belangrijkste verschillen

Het verschil tussen dag- en nachtcrème zit eigenlijk vooral in de textuur en functie, toch bij de producten van SELF. Een dagcrème heeft vaak een lichtere textuur die de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling en het weer. De voornaamste functie van een dagcrème is dus de huid beschermen tegen deze gevaarlijke factoren. Soms bevat dagcrème ook SPF, maar dit raad ik niet aan. Je kiest best voor een aparte dagcrème en SPF want je zonnefactor pas je steeds aan in functie van de weersomstandigheden.

Een nachtcrème daarentegen heeft vaak een rijkere textuur zodat het de huid nog intenser voedt. De belangrijkste functie van deze crème is het herstellen van de huid. Door de rijke textuur werkt het vaak nog beter in op fijne lijntjes en rimpels waardoor het geschikt is voor de mature huid. Ook de droge huid heeft baat bij een rijkere textuur, SELF zit boordevol oliën die de huid intens voeden. (Check ons Dag en Nacht duo aan speciale prijs hier: day & night)

Zijn twee aparte crèmes noodzakelijk?

Soms gebruiken mensen hun favoriete dagcrème zowel ‘s morgens als ‘s avonds. Op zich vormt dit geen probleem want een crème die overdag goed is voor jouw huid, die is ‘s nachts ook geschikt. Zit er in jouw dagcrème SPF? Dan kan je best voor een aparte nachtcrème kiezen want een zonnefactor hebben we gedurende de nacht uiteraard niet nodig.

Toch heeft het wel nut om twee verschillende crèmes te gebruiken. Een dagcrème werkt eerder beschermend en de rijke textuur van een nachtcrème bevordert het nachtelijk herstel.

De huid gedurende de nacht

Een nachtcrème is dus specifiek ontwikkeld om de huid te ondersteunen bij het nachtelijk herstelproces. Wist je dat onze huid ‘s nachts het meest actief is? De term beautysleep is niet zomaar ontstaan, een goede nachtrust zorgt wel degelijk voor een gezonde huid! Terwijl jij slaapt is de huid druk bezig met het herstellen van de dagelijkse schadelijke invloeden. Dit gebeurt aan de hand van allerlei natuurlijke mechanismes.

Eerst en vooral is de huid gedurende de nacht veel actiever bezig met celvernieuwing, daarnaast worden afvalstoffen afgevoerd en is de bloeddoorstroming optimaal. Door de actieve celvernieuwing is de huid in staat om de huidbarrière te herstellen, op deze manier wordt jouw huid volledig klaargestoomd voor de volgende dag.

‘ s Avonds je huid verzorgen is dus wel degelijk belangrijk want de huid wordt ‘s nachts minder blootgesteld aan schadelijke externe factoren en kan dus volop herstellen!

De huidverzorging van SELF

SELF heeft dus zowel een dag- als nachtcrème en hier is wel degelijk een verschil tussen. De nachtcrème is veel rijker en het bevat een nog hogere concentratie aan vitamines waardoor het intenser werkt. Omdat de textuur rijker is, is de nachtcrème ideaal voor de mature huid want het werkt nog beter in op fijne lijntjes en rimpels.

Wist je trouwens dat onze nachtcrème een ideale oogcrème is? De milde formule is geschikt voor de gevoelige huid rond de ogen, hierdoor heb je geen aparte oogcrème nodig. Dat bespaart ook een productje in de overvolle badkamerkast. 🙂

Alle producten werken anti-bacterieel, stimuleren de elasticiteit en gaan vroegtijdige veroudering tegen. Ze voeden de huid en bewaken een optimale vochtbalans. SELF is 100% natuurlijk en zit boordevol gezonde voeding voor jouw huid.

Ontdek onze dagcrème en nachtcrème. Of Day & Night cream duo aan speciale prijs
Vragen over onze huidverzorging? Stuur een mailtje naar team@nauralself.eu