De basis van een mooie huid

De basis van een mooie huid

Een mooie huid willen we allemaal! Een stralende, gezonde huid die de tand des tijds goed doorstaat. Voldoende beweging, niet teveel in de zon, het juiste voedsel en natuurlijk de op jouw huid afgestemde huidverzorging liggen allemaal aan de basis van zo’n mooie huid. Maar weet jij wat vaak de boosdoener is van een huid die geïrriteerd of huidproblemen heeft? Een verstoorde huidbarrière! En vandaag vertel ik je er alles over.

WAT IS DE HUIDBARRIERE EN HOE WERKT ZE?

De huidbarrière is eigenlijk de beschermingslaag van je huid. Zoals een beschermend dekentje voor de koude. Of een laagje isolatie die noodzakelijke voedingsstoffen niet laat verdwijnen. Je huidbarrière beschermt je huid tegen slechte invloeden van buitenaf: koude, vervuiling en houdt alles netjes op orde. Want een verstoorde huidbarrière, dat is geen pretje!

VERSTOORDE HUIDBARRIERE?

Hoe krijg je nu zo’n verstoorde huidbarrière en hoe weet je dit?

Een verstoorde huidbarrière krijg je door: zonneschade, een ongezonde levensstijl, stress, maar … heel veel mensen krijgen nog eerder een beschadigde huidbarrière door de verkeerde huidverzorging te gebruiken! Er worden nog steeds veel te veel agressieve producten gebruikt, veel mensen gaan ook over-exfoliëren, veel producten bevatten nog irriterende stoffen zoals bv parfum.

Hoe weet je of je huidbarrière beschadigd is? Dit uit zich vaak in huidproblemen allerhande. Van uitdrogen, tot zelfs puistjes, roodheden, eczeem, …

WAT KAN JE ERAAN DOEN?

Het allerbelangrijkste is: die barrièrefunctie weer up & running krijgen en herstellen. Zodat je huid weer beschermd is en geen voedingsstoffen verliest of gaat irriteren.
Allereerst je huidverzorgingsproducten eens goed bekijken. Alles met irriterende en uitdrogende bestanddelen buitenzwieren. Gebruik heel milde reinigers! Exfoliëren kan, maar met mate en aangepast aan jouw huidtype. En dan vooral ook: hydrateren & voeden! Oh zo belangrijk. Je gaat zelf terug dat extra laagje moeten opbouwen zodat je huid terug mooi vol, egaal en gezond is en geen vocht meer verliest en dus ook niet meer vatbaar is voor slechte invloeden van buitenaf. Veel producten leggen en laagje over de buitenste huidlaag, maar dit werkt niet. Je moet producten gebruiken die de huid vanbinnen uit herstelt zodat de huidbarrière zelf terug intact is! Onze SELF producten bevatten die voedende oliën die de huidbarrrière gaan herstellen maar die ook anti-bacterieel & ontstekingsremmend werken! Hierdoor kunnen een tal van huidklachten worden vermeden. Bovendien stimuleren ze de aanmaak van nieuwe huidcellen, wat zorgt voor bestrijding van de rimpeltjes! Onze producten trekken heel snel die in de huid, ze leggen geen filmpje op de huid, nee integendeel! Ze zorgen dat de huidbarrière terug helemaal hersteld is!!

Heb je huidproblemen als vochtarme huid, schilfering, roodheden, zelfs puistjes. Probeer eens aan die huidbarrière te werken, vaak ligt dit aan de basis van de problemen!

Wil je meer weten over de huidbarrière en de gevoelige huid? Lees zeker ook onze andere blog: ‘onze huid, het kan frustrerend zijn