Druk op de pauze knop!

Druk op de pauze knop!

De kerstvakantie staat weer voor de deur! Super gezellig en misschien neem jij ook wel enkele dagen vakantie rond de kerstdagen. Zullen we allemaal samen van die momenten gebruik maken om de pauzeknop eens in te drukken, gewoon voor onszelf? Om even te genieten van #SELF-tijd, van dingen die je voor jezelf doet, om stil te staan bij de mooie periode van het jaar. En dan weer klaar te staan om 2017 aan te pakken!

LEER NIKS TE DOEN

We leven nu eenmaal in een cultuur waar alles vooruit moet gaan, alles en iedereen is druk druk druk. Ja, ik ook. En soms is het echt ABSOLUUT geen schande om gewoon eens niks te doen.

Heb jij ook zo’n moeite om niks te doen? Zie jij ook in je ooghoek die wasmand vol was staan. Of denk jij ook aan wat je allemaal nog zou kunnen doen. Probeer het eens te vergeten. Het neemt inderdaad wat moeite vaak om het kalmer aan te doen, om jezelf even dat niks doen aan te leren, maar je zal zien, ook al is het maar een korte periode van niks doen, je voelt je daarna heel wat beter. Even niksen is pure #self-care!

HOE?

Dat kies jij natuurlijk gewoon helemaal zelf! Laat je het bad vollopen, haal je fijnste producten boven en creëer voor jezelf een at-home-spa. Dat doe ik ook op tijd en stond! Een warm bad, samen met mijn favoriete Self geurkaars en ik neem gewoon even de tijd om te relaxen, som ook om na te denken en mijn week te overlopen of te denken aan mooie momenten. Ik probeer dan wel écht niet aan werk te denken, ook al staan mijn fijne SELF productjes op de badrand! Ik verwen mezelf dan daarna nog met een uitgebreide hydrateersessie met de SELF Fine Delicate Body Butter, kleed me aan en dan kan ik weer de wereld aan.

Maar misschien vind jij het leuker om even gewoon rustig in de zetel te liggen, dekentje over je heen, even de ogen toe, wat rust nemen. Zeker een herkenbare en vaak oh-zo-nodige pauze waar nieuwe mama’s naar verlangen!

Op de pauzeknop drukken hoeft ook niet lang te duren. Soms neem ik gewoon heel even pauze als ik voor de schoolpoort sta om mijn dochtertje af te halen. Dan ben ik wat te vroeg en moet ik even wachten. Geen probleem. Ik laat mijn smartphone en het werk dan even opzij liggen en neem even een pauzemomentje voor mezelf. Liefst heb ik dan ook een koffie on the go mee!

Vergeet een pauzemomentje dus zeker niet mee te nemen in de gezellige, maar vaak ook drukke feestdagen. En natuurlijk ook iets dat je moet meenemen naar 2017. Je eerste doel van 2017 is al gezet: pauzemomentje en wat SELF-time inplannen!