Een natuurlijk wondermiddel: Kokosolie

Een natuurlijk wondermiddel: Kokosolie

Zal ik je eens wat meer vertellen over een geweldige beautyingrediënt dat natuurlijk en veelzijdig is én ook nog eens heel effectief! Je hebt het misschien wel in je keuken staan, want eigenlijk is het een heel eenvoudig ingrediënt. Het is: kokosnootolie!

Een simpel, maar fantastisch ingrediënt dat de laatste jaren heel veel aan populariteit gewonnen heeft in de beautywereld! Ook ik ben een grote fan en verwerk het maar al te graag in enkele SELF producten zoals de All Day Dreamer dagcrème of de Fine Delicate Body Butter!

WAAROM IS KOKOSNOOTOLIE ZO’N WONDERMIDDEL?

Kokosnootolie bevat maar liefst 90% aan verzadigde vetten die heel goed zijn voor je huid, daarom ben ik zo’n fan! Het is een natuurlijk product dat je op heel veel verschillende manieren kan gebruiken. Je staat er misschien niet bij stil, maar ongetwijfeld heb je wel een beautyproduct met kokosnootolie in je badkamer staan.

SELF LOVES KOKOSNOOTOLIE

Bij SELF gebruiken wij kokos in hoog percentage in al onze producten omdat het gekend staat als een fantastische moisturizer voor je huid. Het is ook heel effectief in het bestrijden van eczeem en psoriasis doordat het diep in de huid inwerkt. De vetzuren hebben een sterke werking op de huidelasticiteit (anti-rimpel werking), de aanwezige antioxidanten beschermen de huid tegen veroudering en laurinezuur werkt dan weer goed bij huidproblemen dankzij de antibacteriële werking. De super hydraterende & voedende werking van kokosnootolie zorgt voor een zijdezachte huid !

HOE KAN JE KOKOSNOOTOLIE NOG GEBRUIKEN? ENKELE TIPS!

Nog andere manieren om kokosnootolie te gebruiken? Wil je zelf aan de slag met kokosnootolie?

  • Je kan de olie heerlijk luchtig opkloppen zoals slagroom, dit kan je gebruiken als treatment en ultieme verwennerij voor je drogere zomerhaar dat toch wel extra afziet door de zon, zee en zwembadwater!
  • Je kan kokosnootolie ook onverwerkt gebruiken op de punten van je lokken. Een klein beetje is voldoende om je haar soepel en glanzend te maken. Kokosolie dringt helemaal tot in de kern van je haar en maakt je haar weer gezond!
  • Kokosolie kan je ook gebruiken voor het verwijderen van je make­up, daarom zit deze ook in onze Boost of Freshness! Een natuurlijke en hydraterende make­up verwijderaar die zacht is voor je huid en wimpers, maar toch je make­up heel goed verwijderd! Het werkt zelfs voor mascara en lipstick!
  • En uiteraard kan je kokosolie ook in je voeding gebruiken! Let wel op dat je goede biologische olie koopt! Kokosolie helpt bij het versterken van je immuunsysteem, versterken van botten, bloedspiegel op peil te houden … het werkt ontsmettend aan de binnenkant van je lichaam, bestrijd infecties en zorgt dat je ook vanbinnen in topvorm bent!.

BEN JIJ AL FAN VAN KOKOSNOOTOLIE?