Gemengde tot vette huid?

Gemengde tot vette huid?

WAT IS EEN GEMENGDE/VETTE HUID?

Wanneer je een huidtype eerder naar de gemengde tot vette huid neigt, heb je een verhoogde talgproductie. Soms over je hele gelaat (vette huid), soms over enkele delen en meestal is dat dan de T-zone (gemengde huid).

Je huid gaat door de dag steeds meer glimmen en dat is vaak een huidprobleem die heel veel mensen met een gemengde tot vette huid willen aanpakken. Ook heb je bij een verhoogde talgproductie vaak meer onzuiverheden: zwarte puntjes of puistjes.

TIPS VOOR EEN GEMENGDE/ VETTE HUID:

Huidverzorging is heel erg belangrijk. Altijd, maar ook zéker bij wie dit huidtype heeft meegekregen. Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat er producten gebruikt worden die veel te agressief zijn en uitdrogend zijn voor je huid. Hierdoor ga je de huid uitdrogen, waardoor je nog meer gaat glimmen door nog meer talgproductie!

Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht waar je heel moeilijk uitkomt.

Het is belangrijk om een milde maar diep reinigende cleanser te zoeken, liefst eentje die niet schuimt, want schuim droogt uit. Een groot misverstand is: olie-cleansers zijn niet goed voor de vette huid. Wel, toch wel… want olie trekt olie en dus ook vuil uit de poriën aan! Een olie-reiniger is dus zeker aan te raden. Maar het is gewoon belangrijk bij een vette huid (vaak met onzuiverheden) dat je een dubbel reiniging doet: make-up eraf halen en daarna nog eens een dieptereiniging met een milde reiniger!

Ga je een toner gebruiken? Super! Maar vermijd toners met alcohol! Ook een aanrader voor de vette huid: exfoliëren met zuren. Er bestaan nu heel wat mooie en veilige exfolianten voor thuisgebruik, je zal zien, dit is een oppepper voor je huid!

Dan, een moisturizer kiezen met een vette huid is vaak een hele zoektocht. Je wilt toch genoeg voeden, maar te rijke texturen zijn zeker te vermijden. Kies een moisturizer op waterbasis. Dit zijn vaak moisturizers met een geltextuur. Heb je een gemengde huid en zijn bijvoorbeeld je wangen droger? Dan kan je twee moisturizers gaan combineren op je gelaat!

Om te onthouden dus: goed reinigen, maar op een zachte en milde manier. Je huid voeden en beschermen moet, maar pas je texturen aan!

PS: en wat je ook zeker af en toe eens moet doen, is een diepreinigend maskertje leggen. Je huid gaat hier zo van genieten en je poriën worden weer helemaal clean!