Hoe verzorg ik mijn vette huid?

Hoe verzorg ik mijn vette huid?

Als twintiger kreeg ik plots last van acné. Net toen ik helemaal klaar was voor het ‘volwassen’ leven, liep ik rond met een puberface. Geloof me, leuk was anders. Overtuigd dat een of andere medicinale crème me van mijn vette huid zou afhelpen, trok ik naar de dermatoloog. En ja hoor, die stuurde me met een powerzalf naar huis.

Al na twee keer smeren was mijn acné weg… net als de rest van mijn huid trouwens. Mijn hele gelaat zat onder de rode plekken, mijn huid schilferde af. Ik leek wel verbrand. Weg huid, weg zelfvertrouwen.

Vandaag weet ik beter. Zo’n agressieve producten smeer ik nooit of nimmer nog op mijn huid.

Waarom een vette huid voeding nodig heeft

Maar wat dan met mijn vette huid, hoor ik je denken? Wel, laat me eerst en vooral een belangrijk misverstand de wereld uithelpen. In plaats van allerlei uitdrogende crèmes los te laten op een vette huid, heeft je huid net extra voeding nodig. Een glimmende huid, acné, verstopte poriën… zijn meestal signalen dat je huid ondervoed is. Een tekort aan voedingsstoffen doet je huid extra talg aanmaken. En wanneer talg zich opstapelt, geraken je poriën verstopt en steken onzuiverheden de kop op. Chemische producten ontnemen je huid van nog meer voedingsstoffen… waardoor je huid nog meer ondervoed geraakt en je in een vicieuze cirkel belandt.

Mijn tips voor een vette huid?

  1. Stop met het smeren van agressieve, uitdrogende crèmes!

Die hongeren je huid nog meer uit. Je huid heeft voeding nodig!

  1. Reinig je gelaat: dé basisregel voor een gezonde huid.

*Gooi schuimende reinigers de vuilbak in: die zijn agressief en tasten de huidbarrière aan. Met een milde reinigingsmelk elimineer je vuilresten en een teveel aan talg op een huidvriendelijke manier. Onze Boost of Freshness Facial Lotion is geschikt voor alle huidtypes, in het bijzonder voor huidjes die extra zorg nodig hebben. De melk doet heel wat meer dan reinigen en bevat o.a.:

  • Macadamia: boordevol vitamine B die roodheid vermindert
  • Kokosolie: rijk aan laurine- en palmitinezuur die de beschadigde huid helpen herstellen

Spoel je huid met lauw water.

  1. Neem de Boost of Softness Konjac spons erbij.

Dat sponsje neemt niet alleen de laatste vuilresten weg, het geeft de doorbloeding van je huid een boost én werkt antibacterieel. Maak het sponsje nat en wrijf met zachte, ronddraaiende bewegingen over je huid. Spoel nadien grondig af.

4. Scrub je gelaat twee keer per week.

Ik zei het eerder al: te agressieve producten kunnen je huid beschadigen. Toch is een zachte scrub op tijd en stond belangrijk, ook voor een ‘moeilijkere’ huid. Onze Boost of Oxygen gelaatsscrub bevat rijstkorreltjes die op een zachte manier dode huidcellen en vuilresten verwijderen. Maar de scrub doet meer dan dat: de natuurlijke, essentiële oliën in de scrub werken voedend én herstellend. Precies wat je huid nodig heeft.

  1. Voeden, voeden en nog eens voeden!

Een huid die vet aanvoelt, kampt vaak met een groot tekort aan voedingsstoffen. Je huid heeft duidelijk extra voeding nodig. Onze All Day Dreamer dagcrème is (natuurlijk) 100% natuurlijk en bevat uitsluitend ingrediënten die je huid iets te bieden hebben, zoals:

  • Aloë Vera: boordevol vitamine E die de huidbarrière verbetert en de aanmaak van collageen bevordert.
  • Kokosolie: Bevat grote hoeveelheden laurine-en palmitinezuur die de beschadigde huidlaag helpen herstellen.

En mooi meegenomen, de crème gaat de vorming van rimpeltjes tegen!

Dit lijkt misschien een hele boterham, maar dit ochtendritueel kost je echt niet meer dan 5 minuten. Trust me, ook ik heb ’s ochtends geen tijd (en zin ☺ ) om een uur in de badkamer te staan. Bij mij moet vooruitgaan!

Heb je toch nog wat tijd over? Geef je huid dan een extra oppepper met ons gloednieuwe Boost of Indulgence gezichtsmaker. Heerlijk om op zondag even wat extra SELF-time in te lassen en perfect om je huid extra te voeden. Het bevat o.a. betaïne (werkt kalmerend en hydraterend) en tomaatextract (rijk aan lycopeen: een zeer krachtig en ontstekingsremmend antioxidant) en dat kan jouw huid best gebruiken!

Hoe je een masker het best gebruikt, lees je hier.

Liefs,

Team SELF