Huidverzorging: kies je dit in functie van je leeftijd?

Huidverzorging: kies je dit in functie van je leeftijd?

Ik krijg dikwijls de vraag: “moet ik mijn huidverzorging kiezen op basis van mijn leeftijd?” Heel wat commerciële merken verkondigen dat je vroegtijdige veroudering moet bestrijden, dat je voor de mature huid best kiest voor anti-aging producten. Je zou per leeftijdscategorie dus andere producten nodig hebben. Maar is dit zo? En welke producten kies je dan best? Ik vertel je er meer over!

Je leeftijd is geen huidtype

Ik kan je direct een simpel antwoord geven: het is een fabeltje dat je huidverzorging kiest in functie van je leeftijd. Toch zou je volgens veel merken producten moeten kiezen op basis van je leeftijd maar deze boodschap is vooral ontstaan vanuit commercieel oogpunt.

Maar hoe kies je jouw producten dan wel? Producten kies je steeds in functie van je huidtype. Je kan dan wel een anti-aging product kopen, maar als het niet de juiste voeding bevat voor jouw huidtype dan kan het jouw huid meer kwaad dan goed doen. Iemand van 60 jaar kan net hetzelfde huidtype hebben als iemand van 20 jaar, kijk dus altijd eerst naar je huidtype en welke ingrediënten je nodig hebt.

De juiste verzorging voor jouw huidtype

Elk huidtype heeft andere behoeften, algemeen kan je een aantal huidtypes onderscheiden: de droge huid, vette of gecombineerde huid, en de normale huid. Maar daar stopt het niet bij want de huid verandert ook naarmate we ouder worden en de toestand wordt bepaald door allerlei externe en interne invloeden. Stress, temperatuurschommelingen of je omgeving kunnen de toestand van de huid sterk beïnvloeden, zo kan de huid plots droger worden, gedehydrateerd zijn, er kunnen rimpeltjes ontstaan of de huid kan gevoeliger worden. Deze toestand kan in het slechtste geval zelfs permanent aanwezig blijven.

Op deze pagina lees je wat jouw huidtype nodig heeft: www.naturalself.eu/nl/voor-wie

“ingredienten

Voedende ingrediënten

Algemeen geldt dat elke huid gezonde voeding nodig heeft. De producten van SELF zijn voedende vitaminebommetjes die boordevol ingrediënten zitten die de huid intens voeden, hydrateren en die daarnaast helpen om de huidbarrière te beschermen en herstellen. Elk product bevat macadamia, shea boter, aloë vera, arganolie, kokos en oliën van mandarijn en geranium. De kracht zit in de combinatie van deze ingrediënten, samen vormen ze een perfect team. De stoffen vullen elkaar aan en versterken elkaars werking.

Vitaminen en essentiële vetzuren

De producten zitten vol vitaminen en essentiële vetzuren die noodzakelijk zijn voor een gezonde huid. De essentiële vetzuren, ook wel omega-vetzuren, zorgen voor het goed functioneren van onze cellen waaronder de huidcellen. De essentiële zuren versterken de huidbarrière, houden de huid vochtig en soepel en gaan ontstekingen tegen. Daarom zijn ze zo belangrijk voor de huid!

SELF bevat ook een hoge dosis aan vitamine A, B, C, E en F. Elke vitamine heeft een eigen unieke werking:

  • Vitamine A: Dit werkt zeer goed bij fijne rimpeltjes omdat het de celvernieuwing stimuleert.

  • Vitamine E: Deze vitamine werkt antibacterieel en is dus zeer goed bij huidproblemen. Daarnaast werkt het tegen roodheid en stimuleert het de aanmaak van essentiële bouwstenen van de huid. Het draagt bij tot een optimaal herstel van de huid en een goede vochtbalans.

  • Vitamine C: Vitamine C zorgt voor een goede vochtbalans, daarnaast vervaagt het pigmentvlekjes en werkt het goed bij een doffe huid.

  • Vitamine E: vitamine E, ook wel tocopherol genaamd, zorgt ervoor dat je huid minder snel verbrandt en het versterkt de barrièrefunctie van de huid. Vitamine E zorgt er ook voor dat andere ingrediënten snel en diep worden opgenomen in de huid en het stimuleert de collageensynthese. Het biedt voeding voor de huidstructuur.

  • Vitamine F bestaat uit een hoge dosis essentiële vetzuren die de huid hydrateren en de droge/ ruwe huid helpen bij het herstel.

Door de gezonde voeding is SELF geschikt voor elk huidtype en worden de producten gebruikt door alle leeftijden. Voor de gevoelige huid van babytjes, de huid van tieners en de mature huid. Waarom? De voedende ingrediënten bieden jouw huid wat ze nodig heeft.

Een goede routine is goud waard

Een gezonde huid start met een goede routine. Bij SELF hebben we een eenvoudige maar effectieve routine. Een optimale verzorging start met het reinigen van de huid en dit doe je zowel ’s morgens om de huid te verfrissen, als ’s avonds om het herstel gedurende de nacht te bevorderen. Een goede reiniging zorgt ervoor dat de actieve stoffen van de dag-en nachtcrème beter kunnen doordringen in de huid.

“boost

1. De Boost of Freshness Facial Lotion: om het gezicht te reinigen starten we met de Boost of Freshness Facial Lotion, een zachte gelaatsmelk die zeer mild is. Onze reinigingsmelk is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huidjes en de milde formule hydrateert de huid en verkleint de poriën. Daarnaast verwijdert het onzuiverheden, talg en make-up: een all-in-one cleanser dus! Nog een tip: je kan de Boost of Freshness Facial Lotion ook gebruiken voor de gevoelige zone rond de ogen.

2. Na onze facial lotion gebruik ik twee keer per week onze Boost of Oxygen Facial Scrub. Dit is een milde scrub, in tegenstelling tot de vele agressieve scrubs die beschikbaar zijn op de markt. Onze milde scrub bevat rijstkorrels en verwijdert dode huidcellen, daarnaast voeden en herstellen de pure oliën je huid. Een mooie glow op je gezicht ontstaat als de huid gezond is en een goede doorbloeding heeft, dat is exact wat een scrub doet: de doorbloeding extra stimuleren.

“boost

3. Onze facial scrub gebruik je niet dagelijks, omdat je door te veel scrubben het beschermlaagje van de huid kan beschadigen. Daarom gebruik je de Boost of Softness Konjac Spons op de dagen wanneer je de scrub niet gebruikt. Met dit sponsje wrijf je met zachte ronddraaiende bewegingen licht over de huid. Het is gemaakt van 100% konjac poeder, speciaal ontwikkeld om de huid op een milde manier te reinigen! Het bevat natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen, het stimuleert de doorbloeding en werkt antibacterieel.

“boost

4. Na een goede reiniging is het tijd om de huid te hydrateren en beschermen. Dit doen we ’s morgens met de All Day Dreamer Dagcrème en ’s avonds met onze All Night Starlight Nachtcrème. Dit zijn herstellende en vochtregulerende crèmes die diep in de huid dringen en intense hydratatie en voeding bieden. Onze nachtcrème is een goede oogcrème, daardoor heb je geen aparte oogcrème meer nodig. Onze All Day Dreamer dagcrème wordt door mensen van elke leeftijd gebruikt. De All Night Starlight nachtcrème is nog rijker van textuur, werkt nog dieper in op fijne lijntjes en rimpels, daarom wordt deze vooral voor de mature huid gebruikt.

“all

5. Last but not least: de Pink Crystal Facial Roller! Ik vind het heerlijk om deze in de koelkast te leggen en dan ’s avonds over mijn gezicht te rollen! Met onze facial roller stimuleer je de bloedsomloop en dit verbetert de elasticiteit van de huid wat zorgt voor een frisse, stralende teint! Het vermindert plekjes op de kin en donkere kringen of wallen onder de ogen. Het zorgt er ook voor dat de werkzame ingrediënten van je nacht- en dagcrème nog beter worden opgenomen in de huid en daarnaast stimuleert het de afvoer van afvalstoffen.

“pink

Vragen?

Nog vragen over onze routine of je huidtype? Stuur zeker een mailtje naar team@nauralself.eu