Is oogcrème nodig?

Is oogcrème nodig?

Is een oogcrème wel nodig?

De parfumerie staat boordevol producten. Reinigers, tonics, essences, serums, dagcrème, nachtcrème, maskers, oogcrèmes, … Niet makkelijk om door het bos de bomen te zien! En vooral: wat heb je nu écht nodig? Zo’n oogcrème, is dat eigenlijk wel nodig?

Verzorg de kwetsbare huid rondom de ogen.

De huid rond de ogen is heel erg dun en delicaat. Huidveroudering is vaak het eerst zichtbaar bij je oogcontouren. Om die reden is een goede huidverzorging voor je oogcontouren absoluut nodig. Maar dit wil niet persé zeggen dat je een oogcrème moet kopen.

Commerciële verkooptrucs?

Oogcrèmes worden vaak verkocht met heel veel beloftes. Het miraculeus doen verdwijnen van wallen, donkere kringen, slappe huid, … Maar laat je niet misleiden: oogcrèmes zijn geen wondermiddeltjes!

Het allerbelangrijkste is dat je de delicate huid rondom de ogen goed verzorgt met milde producten zonder nasties! De huid rondom je ogen heeft vooral antioxidanten en huidherstellende ingrediënten nodig.

Wat kan je best vermijden? Allerlei slechte ingrediënten, wat slecht is voor je gelaat, smeer je al zeker niet op je oogcontouren. Dus ga voor zo clean, mild en natuurlijk mogelijk. Vermijd parfum of andere nasties!

Wat smeer je dan wel?

Eigenlijk moet je zo denken: wat goed genoeg is voor mijn oogcontouren, smeer ik ook op de rest van mijn gelaat. Je kan dus beter focussen op een milde, cleane dagcrème die je ook aanbrengt op de oogcontouren dan een dure oogcrème vol loze beloftes.

Wat wel éxtra belangrijk is, vergeet ook zeker geen zonnebescherming op je oogcontouren. UVA straling is namelijk echt heel erg slecht voor de kwetsbare huid van je ogen. En vergeet geen zonnebril!

Hoe pak ik mijn donkere kringen of wallen dan aan?

Heb je last van wallen? Dat kan omdat je ophopingen van vetcellen hebt onder je ogen, wel… geen enkele oogcrème kan dit oplossen. Het enige wat dan verschil maakt, is een oogcorrectie. Heb je last van wallen omdat je vocht vasthoudt of te weinig slaapt? Dan is de oplossing eenvoudig: meer slapen, minder alcohol en minder zout!

Erger jij je aan je donkere kringen? Dan moet je vooral erop letten dat je voldoende water drinkt! Daarnaast zou ik dan wel zeker voor voldoende zonnebescherming aanraden!

SELF?

SELF heeft dus geen aparte oogcrème. Soms wordt het me wel een keertje gevraagd, maar de crèmes van SELF, zoals onze All Day Dreamer dagcrème én All Night Starlight, zitten boordevol actieve werkstoffen daarbij is de crème zo mild voor je huid dat je onze moisturizers ook perfect kan gebruiken op je oogcontouren. Het enige wat je dus nog nodig hebt na je moisturizer is een hogere SPF zonnebescherming tegen de huidverouderende UVA straling.

Denk er vooral aan dat je kiest voor zachte, cleane producten en dan zit je helemaal goed!