Jet, set, glow: stralend en gehydrateerd onderweg

Jet, set, glow: stralend en gehydrateerd onderweg

Het is zover: de zomer is in volle gang en bij velen staan de koffers al klaar. Stap jij binnenkort in het vliegtuig richting het zonnetje? Dan hebben wij de ultieme gids om je huid in topconditie te houden tijdens de vlucht en je vakantie. Droge lucht in het vliegtuig en zonovergoten stranden kunnen hun tol eisen, maar met deze tips blijf je stralen, no matter what!

First things first: waarom verliest onze huid vocht tijdens een vlucht of vakantie?

  1. Droge lucht in het vliegtuig: De luchtvochtigheid aan boord van een vliegtuig kan dalen tot onder de 20%, veel lager dan de ideale 50-60% die je huid nodig heeft om gehydrateerd te blijven. Hierdoor verliest je huid sneller vocht, wat kan leiden tot een droog, trekkerig gevoel en gebarsten lippen.
  2. Airconditioning: Luchthavens en vliegtuigen gebruiken sterke airconditioning om de lucht schoon en veilig te houden, maar dit kan je huid uitdrogen. Gevolg: een teint die er dof uitziet en rimpels die prominenter lijken.
  3. Klimaatveranderingen: Hoge temperaturen, zon en een onstabiele luchtvochtigheid kunnen je huid ook uitdrogen. Of je nu in een tropisch, vochtig klimaat bent of een droge, woestijnachtige omgeving, je huid moet zich aanpassen en kan vocht verliezen in het proces.
  4. Verstoorde routine: Op vakantie kan het verleidelijk zijn om je huidverzorgingsroutine te versimpelen of helemaal over te slaan. Feestjes, avonturen en laat opblijven kunnen ervoor zorgen dat je vergeet je huid de nodige zorg te geven. Dit kan snel zijn tol eisen op je huid, waardoor deze er dof en gedehydrateerd uitziet

Onze tips om je huid gehydrateerd te houden

Voor je op het vliegtuig stapt

Zorg vooraf voor een goede portie hydratatie met onze All-Day Dreamer dagcrème. Heb je sowieso al last van een droge huid? Meng dan een paar druppeltjes van onze facial oil met je dagcrème voor een intense hydratatieboost. Vergeet ook niet je handen en benen in te smeren met een rijke crème, zoals onze body butter.

BODY BUTTER

Shop the look

Added to cartBekijk winkelwagen

Tijdens de vlucht

Het is heel belangrijk om gedurende je vlucht voldoende water te drinken. Probeer alcohol en cafeïne te vermijden, aangezien deze je huid alleen maar meer uitdrogen. Een goede lippenbalsem is ook geen overbodige luxe. Houd deze bij de hand en breng regelmatig een nieuw laagje aan om gespleten lippen te voorkomen.

LIP BALM

Aangekomen op je bestemming

  1. Moisturizer en zonnecrème: Vakantiebestemmingen hebben vaak extreme weersomstandigheden. Gebruik daarom een lichte moisturizer om je huid gehydrateerd te houden zonder deze te verstikken. In warme, vochtige klimaten is dit essentieel om vochtbultjes en puistjes te voorkomen. Onze dagcrème zit bovendien boordevol antioxidanten om je huid te beschermen tegen schade door de zon en luchtvervuiling. Don't skip your SPF, zelfs op bewolkte dagen is goede bescherming essentieel!
  2. Na het zwemmen: Spoel je huid goed af na het zwemmen om chloor, zout en vuil te verwijderen.
  3. Effectieve reiniging: Reinig je huid grondig aan het einde van de dag. Verwijder make-up, vuil en zonnecrème om verstopte poriën en irritaties te voorkomen. Onze facial lotion reinigt op een milde wijze, zonder water, zodat je huid niet nog verder uitdroogt.
  4. Rijke nachtcrème & aftersun: Als je in een hotel met airconditioning verblijft, breng dan 's avonds onze nachtcrème aan om je huid 's nachts te beschermen en te hydrateren. Als de zon je toch te slim af is geweest, breng dan gerust onze body butter aan als aftersun. Deze bevat ferulazuur, een krachtige antioxidant die helpt bij het herstellen van zonbeschadigde huid. In combinatie met Aloe Vera kalmeert en voedt het je overprikkelde huid.

Last but not least: geniet volop van je welverdiende reis