JOUW IDEALE SELF ROUTINE

JOUW IDEALE SELF ROUTINE

Je ideale huidverzorgingsroutine vinden, is niet eenvoudig. Dat heb ik zelf ook ooit ervaren. Het is een kwestie van je huid goed te leren kennen, want iedere huid is anders en heeft andere noden. Maar vaak krijg ik toch wat berichtjes van jullie welke volgorde je nu moet volgen bij de SELF huidverzorgingsroutine. Ik leg het je uit!

WAT GEBRUIK JE WANNEER?

OCHTEND EN AVOND

Het is belangrijk dat je je huid ‘s ochtends en ‘s avonds goed verzorgt en dus twee keer per dag een routine opbouwt. In de ochtend doen we dit om onze huid te verfrissen na de nacht en om de huid klaar te maken voor de dag waarin ze bloot gesteld wordt aan heel wat externe factoren die de huid kan aanvallen. Ik denk maar aan stress, de zon, vervuiling, …

’s Avond gaan we onze huid dan weer klaarmaken voor de nacht waarin ze zich kan herstellen en we wassen alle onzuiverheden weg die zich doorheen de dag op onze huid gezet hebben.

BOOST OF FRESHNESS FACIAL LOTION

Elke ochtend en elke avond reinig ik mijn gelaat met de Boost of Freshness Facial Lotion. Deze zachte reiniger gaat mijn huid reinigen zonder de beschermende huidbarrière te beschadigen of te strippen omdat hij te agressief is. Het is net een heel milde reiniger waarmee je zowel je make-up kan verwijderen, maar ook je huid een goede reiniging kan geven om onzuiverheden tegen te gaan. Het is heel belangrijk om de huid te reinigen zodat bacteriën en vuil geen kans krijgt om puistjes te ontwikkelen!

BOOST OF OXYGEN FACIAL SCRUB

De scrub, een product dat ik graag in de kijker zet, het is een fantastische scrub! Waarom? Hij is mild, droogt de huid niet uit en je gelaat voelt achteraf zo enorm zacht aan! Ik gebruik de scrub 2 à 3x per week in de avond na de Boost of Freshness Facial Lotion. Meer hoeft niet, je moet altijd zien dat je je huid niet gaat overexfoliëren. Deze scrub is ook geschikt voor de gevoelige huid!

ALL DAY DREAMER DAGCREME

En om mijn routine af te sluiten gebruik ik de All Day Dreamer dagcrème. Het is een herstellende en beschermende dagcrème die je huid een hele dag gaat beschermen tegen de buitenwereld. En de textuur is heerlijk luxueus en voedend! Na de dagcrème kan je altijd nog een SPF factor aanbrengen.

ALL NIGHT STARLIGHT NACHTCREME

Om je huid ‘s nachts te voeden en helpen herstellen, gebruik ik na mijn avondroutine de All Night Starlight nachtcrème. Een herstellende en vochtregulerende crème zodat je huid ‘s nachts goed kan werken om zich te herstellen van de voorbije dag.

Zoals je ziet, een routine hoeft niet eindeloos veel tijd in beslag te nemen. In de ochtend heb je maar twee eenvoudige stappen: reinigen en de huid hydrateren. In de avond ga je reinigen, eventueel scrubben en dan de huid weer hydrateren voor de nacht. Ik weet dat tegenwoordig de routines met héél veel stapjes populair zijn door de invloeden vanuit Azië, en dat is zeker eens leuk als je er tijd voor maakt om nog eens een extra masker aan te brengen enzo, maar in de week, als werkende mama heb ik daar helaas niet zo veel tijd voor. Daarom kies ik voor een snelle en goed werkende makkelijke routine die mijn huid doet stralen!