Laat de zon je niet ouder maken!

Laat de zon je niet ouder maken!

Eindelijk is de zon daar! Heerlijk toch, vertoeven op een terrasje, tuin of heerlijk aan zee, liefst met een lekker drankje, wat muziek … een super dag…. tot je ‘s avonds voor de spiegel staat en misschien niet zo bruin ziet als gehoopt maar … BAM … ROOD! … Klinkt het bekend?

UV – wat?
UV-A heeft een hele lange frequentie en bereikt heel gemakkelijk de aarde, het is de vorm die het minste schade aanbrengt, maar wel vervelend kan zijn als je er te lang aan blootgesteld bent.
UV-B wordt voor het grote deel tegengehouden door de dampkring, de ozonlaag en de wolken. Maar wanneer we een straalblauwe hemel hebben, bereiken een groot deel van deze stralen de aarde wel. Deze vorm van UV –stralen is de grootste oorzaak van huidverbranding en huidkanker.
UV-C stralen zijn de meest krachtige, als we hieraan zouden worden blootgesteld, zou het grote gevolgen hebben. Maar deze bereiken gelukkig onze aarde niet!

Oh jee, een rode huid…!
Een rode huid geeft aan dat onze huid te veel is blootgesteld aan UV stralen en dat rust & herstel noodzakelijk is. De roodheid ontstaat doordat de bloedvaten wijder worden, de huid zal vocht verliezen en dehydrateren waardoor ze trekkerig wordt.

Maar een gebruinde huid is niet beter!
Indien onze huid aan de zon wordt blootgesteld, zal de huid zich proberen aanpassen doordat de bovenste huidlaag dikker wordt of door pigmentatie (= bruinen). Bruinen van de huid is dus een natuurlijke bescherming van onze huid om te voorkomen dat de UV stralen nog dieper in de huid binnendringen en ons DNA beschadigen.

Help, ik verlies mijn kleur!
Door verbranding kunnen er mogelijks kankerverwekkende cellen zijn ontstaan. Ons lichaam wenst deze beschadigde cellen te verwijderen. Daarom worden de cellen zo snel mogelijk afgebroken waardoor je soms hele grote vellen van je huid kan trekken. Eronder zit dan de nieuwe huidlaag!

Huidveroudering ?
De UV-straling breekt de elastine af in je huid. De huid verliest hierdoor haar elastische vermogen. Ze kan erg bruin zien maar met vele rimpels … ooit al wel eens gezien, niet? Elastine wordt door de huid aangemaakt om de soeplheid te behouden, naarmate je ouder wordt, produceer je hier minder van. Als je dan nog vaak en lang in de zon komt, wordt de elastine vernietigd door de UV-stralen waardoor de huid veel sneller oud wordt dan normaal.

Verbrand, en nu?

  • Als je verbrand bent, ga je best zo snel mogelijk uit de zon.
  • Veel water drinken is belangrijk om dehydratatie tegen te gaan.
  • Ben je erg verbrand? Koel de huid met koude kompressen. Neem best ook een pijnstiller dit helpt de roodheid, zwelling en pijn te verminderen.
  • Smeer je niet gewoon in met een vette laag crème, want die ligt op de huid en zorgt dat de warmte niet uit de huid kan. Gebruik in plaats daarvan een verzorgende crème die de huid gaat verzorgen en voeden en diep intrekt.
  • Alleen Aloë-Vera is niet voldoende, je huid heeft meer nodig!

Waarom insmeren na de zon, zelfs als je niet verbrand bent?
De zon vormt in je huid vrije radicalen die kunnen leiden tot huidveroudering en huidkanker. Die aanwezigheid van de vrije radicalen kan je best zo snel mogelijk kwijt geraken. Smeren met een crème met antioxidanten is een must! Verder is het erg belangrijk je huidbarrière te herstellen, de huid diep intens te voeden en je vochtgehalte hoog te houden. Doe je dat niet zal de huid droger worden, elasticiteit verliezen en rimpeltjes vertonen.

Welke aftersun gebruiken?
Een aftersun is niets speciaal. Een goede aftersun is eigenlijk een erg goed voedende crème. De doorsnee aftersun bevat te weinig voedende en helende ingrediënten. Let dus goed op wat je koopt. Elke lotion of butter die grote mate van werkzame stoffen heeft is een goede aftersun! Kijk naar de ingrediënten!

Is de Fine Delicate bodybutter een goede aftersun?
Door de talrijke werkzame ingrediënten in combinatie met de 100% natuurlijke formule, zullen onze SELF producten zorgen voor een herstel van de huidbarrière, goede hydratatie, verkoeling van de huid en diepe bescherming door de antioxidante werking. Onze Fine Delicate is een perfecte butter die je het hele jaar door kan gebruiken maar die eveneens ideaal is als je een dagje in de zon hebt gezeten. Je kan de butter gebruiken voor het hele gezin. De krachtige werking van Shea, Macadamia, Cocos, Argan en Aloë-Vera zal de huid de verzorging geven die ze nodig heeft waardoor de kans op huidveroudering of huidkanker aanzienlijk verkleind wordt!

Bestel je nu onze Fine Delicate butter ontvang je er samples van onze All Day Dreamer (dagcrème) bij zodat ook je gezicht optimaal verzorgd wordt tijdens de zomermaanden!

Ik wens je een heel fijne vakantie!!

Zomerse groeten

BewarenBewaren