Leer meer van jezelf houden

Leer meer van jezelf houden

Zelfliefde. Het is echt niet zomaar een hol modewoord. Een gezonde portie zelfliefde is een essentiële voorwaarde voor geluk. Want let’s face it, vriendschappen komen en gaan, relaties kunnen op de klippen lopen… maar tot op je laatste dag hier op aarde moet je het wél met jezelf doen. Willen of niet. Dus kan je er maar beter het beste van maken, nietwaar?

Werken aan meer zelfliefde

Jezelf graag zien. Het lijkt evident, maar is het echt niet altijd. In een maatschappij waarin mooie filters het leven vaak rooskleuriger voorstellen dan de realiteit, is die zelfliefde soms ver zoek. Al die pictureperfect plaatjes op sociale media doen ons twijfelen aan onszelf. Want die ander lijkt toch net dat tikje knapper, interessanter, leuker…. dan jij. Herkenbaar?

Wees gerust, je bent niet alleen. Toen ik nog als psychologe werkte – voor ik met SELF startte – kreeg ik bijna dagelijks vrouwen (en ook mannen) over de vloer die met hun zelfbeeld in de knoop lagen.

Via therapie leerde ik hen stap voor stap weer meer van zichzelf te houden. De weg naar meer zelfliefde is heel persoonlijk. Er bestaat geen quick fix. Maar ik deel wel graag enkele tips met jou die een en ander in beweging helpen zetten.

Inspirerende quotes zijn meer dan mooie woorden.

Ze dwingen je om even stil te staan en met een andere blik naar jezelf en de wereld te kijken. Pinterest bulkt van de mooie spreuken. Kies er enkele die bij jou passen en geef ze een plek in je huis. Loop je er liever niet mee te koop? Pen ze dan neer op een Post-it en kleef ze op de binnenkant van je kleerkast, de spiegel boven je wastafel… Kleine shotjes positiviteit die gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren.

Van jezelf houden betekent ook dat je liefdevol voor jezelf zorgt.

Gezonde voeding, een fikse wandeling, goede lichaamsverzorging… Het zijn stuk voor stuk manieren om voor jezelf te zorgen. Je lichaam verdient die extra aandacht! Trek de badkamerdeur dicht, laat het bad vollopen en trakteer jezelf op tijd en stond op wat me-time. Voor ultieme verwennerij voeg je enkele eetlepels van onze Fine Deluxe Bodyscrub toe aan het badwater. De zoutkristallen lossen op in het hete water terwijl de oliën je huid zijdezacht maken. Genieten!

Doe mee aan onze SELF-challenge!

Ik ontwikkelde deze challenge om je op een speelse manier te motiveren om milder voor jezelf te zijn. Elke maand geef ik je een praktische oefening waarmee je meteen aan de slag kan. We starten met een bijzondere opdracht: schrijf een liefdesbrief voor jezelf. Deel je brief aan je liefste zelf op je sociale media en vergeet SELF niet te taggen! Wij belonen één brievenschrijver met een mooie prijs!

Ik wens je veel zelfliefde toe!

Liefs,

Team SELF