LET'S TALK STRIAE

LET'S TALK STRIAE

Vergis je niet, striae of striemen is iets dat heel veel voorkomt, vooral vrouwen worden ermee geconfronteerd. Denk maar aan de zwangerschapsstriemen. Maar eigenlijk spreken we er nog niet over en we tonen onze striae ook liever niet. Toch is het veelvoorkomend en niks om je over te schamen!!! Maar, kan je het voorkomen? En geraak je er ooit nog vanaf?

WAT IS STRIAE?

Striae zijn strepen die op de huid van het lichaam die kunnen ontstaan wanneer de huid een snelle groei kent. Het bekendste voorbeeld is dat van striae op de buik van een vrouw tijdens een zwangerschap, de zogenaamde zwangerschapsstriemen.

Het abnormale rekken van de huid leidt ertoe dat de steunende huidstructuur van collageen en elastine wordt afgebroken of scheurt.

WAT KAN JE ERAAN DOEN?

Niet heel erg veel. Helaas. Striae voorkomen kan je niet. Dat heb je niet in de hand, zelfs niet bij een zwangerschap waarbij je heel veel je buik gaat insmeren, want striae vormt zich binnen in je lichaam. Je kan altijd – hydrateren is ALTIJD goed voor de huid – je huid extra verwennen met een goede, voedende bodybutter. Dat kan zeker geen kwaad – ook niet voor de zwangere dames. Ik denk maar aan de SELF Fine Delicate Body Butter die boordevol natuurlijke en voedende ingrediënten zit.

Maar heb je écht al gevormde striae, dan ben ik eerlijk en moet je naar de grovere middelen grijpen: voorgeschreven retinoïden – peelings of laserbehandelingen. Maar: als je aanleg hebt, is het moeilijk te voorkomen. Heb je al striae? Dan is het wegkrijgen helaas heel erg moeilijk, zelfs met de grove middelen.

HEB JIJ LAST VAN STRIAE?