Leve de vriendschap!

Leve de vriendschap!

eam Wist je dat het vandaag internationale dag van de vriendschap is? Hét moment om je bestie op te bellen en te vertellen hoe belangrijk ze voor je is.

Tijd doorbrengen met mijn vriendinnen is voor mij dé manier om voor mezelf te zorgen.

Natuurlijk hou ik van een vers boeketje bloemen in huis, wat me-time in de badkamer , even helemaal verdwijnen in een goed boek… Het zijn stuk voor stuk kleine verwenmomentjes, goed voor een instant geluksgevoel. Maar voor échte zelfzorg is meer nodig!

Mijn ultieme selfcare-tip? Tijd doorbrengen met mijn vriendinnen.

Goede vrienden maken het leven mooier en leuker. Vriendschap heeft trouwens ook een impact op je gezondheid. Wie een rijk sociaal leven heeft, is volgens een Amerikaanse studie actiever en heeft minder last van stress. Ik kan me daarin vinden, al geloof ik persoonlijk meer in kwaliteit dan in kwantiteit. Liever een handvol échte vriendschappen dan 20 oppervlakkige vriendinnen.

Investeer in 1 op 1

Natuurlijk hou ik van gezellige avonden met een groep vrienden om me heen. Maar eerlijk? Van een avondje 1-op-1 aandacht voor elkaar geniet ik nog meer. Tussen mijn allerbeste vriendin en ik zijn er geen taboes. We vertellen de dingen zoals ze zijn, zonder ze te verbloemen. Alles is bespreekbaar. Op de momenten dat ik even moet bijtanken of een selfcare moment nodig heb, weet ik dat zij er altijd voor me is.

Vergeet niet te lachen

En dan zijn er natuurlijk nog mijn besties. Een flesje wijn open en elkaar… meer hebben we niet nodig voor een avond vol gezelligheid. Gesprekken over de leuke (en minder leuke) dingen in ons leven, ontdekken dat we eigenlijk allemaal met dezelfde vragen zitten (en niemand perfect is) en vooral… lachen met elkaars grappen en blunders. Humor is vaak écht het allerbeste medicijn. Tip: wie in een groep als eerste lacht, bezorgt de anderen een opgelucht gevoel en brengt hen misschien zelf aan het lachen. Probeer het eens!

Wees jezelf

Echte vrienden willen je kennen zoals je écht bent. Doe je dus niet anders voor dan je bent. Fake geen opperbest humeur als je diepvanbinnen droevig bent. Echte vrienden lopen heus niet van je weg als het even wat minder gaat. In goede en kwade dagen, daar draait het ook in vriendschap om! Bij mijn vriendinnen voel ik me ongelofelijk aanvaard in alles wat ik doe. Dat gevoel is onbetaalbaar.

Dankjewel, merci, thank you!

Diep vanbinnen weet je vriendin hopelijk wel hoe belangrijk ze voor je is. Toch doet het altijd deugd om dat eens uit jouw mond te horen. Vertel je vriendin dat je haar graag ziet. Bedank haar voor die lieve woorden toen je in de put zat, vrolijk haar dag op met een grappig WhatsAppje of stuur een lief kaartje waarin je benoemt wat haar zo bijzonder maakt.

Omdat we de dag van de vriendschap niet zomaar voorbij wilden laten gaan én onze vrienden de afgelopen maanden al veel te vaak hebben moeten missen, ontwierpen we deze superleuke SELF vriendschapskaarten. Bij iedere bestelling geven we je een gratis set cadeau. Ideaal om je bestie mee te verrassen! (actie geldig t/m 31/8)

Een klein gebaar van dankbaarheid dat écht een groot verschil maakt!

Op de vriendschap!

Liefs,
Team SELF