Nieuw jaar, nieuwe plannen!

Nieuw jaar, nieuwe plannen!

De start van een nieuw jaar komt traditiegetrouw met een pak goede voornemens. De kans is groot dat ook jij weer nieuwe doelen gesteld hebt. Misschien ben je dit jaar van plan om enkele kilo’s te verliezen, wat vaker te sporten of meer tijd met je gezin door te brengen? Of wil je dit jaar eindelijk die droomjob in de wacht slepen of de verdomde sigaret afzweren? Hoewel je in principe op elke dag van het jaar voor een nieuwe start kan kiezen, heeft januari iets magisch. Bij de start van een nieuw jaar lijkt alles mogelijk. Ja, ook het realiseren van je grootste dromen!

Al geldt er één belangrijke voorwaarde voor de slaagkans van al die mooie dromen. Je moet je doelen goed onderbouwen en met geduld nastreven. Kortom, je hebt een plan nodig, en het liefst eentje van het langetermijnsoort. Rome is tenslotte ook niet op een dag gebouwd!

Staat jouw lijstje met nieuwjaarsdoelen nog niet op punt en kan je wat inspiratie gebruiken? Of ben je benieuwd naar de goede voornemens van het SELF-team? Dit zijn onze favorieten!

Minder wegwerp

Voorverpakte groenten en fruit: makkelijk, dat wel, maar ze brengen ongemerkt ook heel wat afval in huis. Tegenwoordig bestaan er heel wat leuke herbruikbare tasjes. Handig én milieuvriendelijk. Wij nemen ze dit jaar alvast nog trouwer mee naar de supermarkt. Ook bij SELF zijn duurzame verpakkingsmaterialen een van onze topprioriteiten. Zo kiezen we heel bewust voor hoogwaardige plastics met een milieuvriendelijk recyclageproces, deksels uit samengeperst afvalhout en verpakkingen uit gerecycleerd karton.

PS: Wist je dat we op eenvoudig verzoek onze producten ook zonder omverpakking kunnen verzenden?

Byebye watjes

Wist je dat de gemiddelde vrouw jaarlijks 1050 watjes weggooit? Ook ik heb lange tijd watjes gebruikt, tot ik me bewust werd van de impact ervan. Bij SELF gaan we resoluut voor zero-waste make-up pads. Een kleine moeite, een groot resultaat! Onze handgemaakte pads voelen superzacht aan op de huid en zijn perfect voor de delicate zone rond je ogen en lippen. Probeer het zelf eens.

Less is more

Je stapt de supermarkt buiten met een halve kar vol extra’s die niet op je lijstje stonden. Je grist aan de kassa van de kledingwinkel nog snel een extra sjaaltje mee, voor bij de rest van je verzameling. Herkenbaar? Impulsaankopen betekenen niet alleen een aanslag op je budget, maar ook op je kastruimte. Voor je het weet puilen je kasten uit met ongebruikte spullen. Ik sta er vaak van versteld hoeveel verzorgingsproducten vrouwen in de badkamer hebben staan. Smeersels ter waarde van honderden euro’s die ongebruikt hun vervaldatum naderen. Daarom ons pleidooi voor less is more. Kies voor één verzorgingsmerk waar je écht tevreden over bent. Een vreugdedansje van onze kant als dat SELF blijkt te zijn.

Koop Belgisch

Als ondernemer bloedt mijn hart telkens ik hoor dat een beloftevol Belgisch merk of bedrijf noodgedwongen de boeken neerlegt. Ieder bedrijf timmert met bloed, zweet, en ja, soms ook tranen aan een grote droom. Ik begrijp dat de lokroep van grote budgetketens soms moeilijk te weerstaan is, maar hoe somber zou jouw gemeente of stad eruitzien mochten alle lokale handelaars hun deuren moeten sluiten? Als op en top Belgisch merk geloven we dat we samen meer kunnen dan alleen. Als iedere Belg wat vaker voor Belgisch kiest, komen we al een heel eind!

Meer tijd voor mezelf

Dat je bij een vliegtuigreis te horen krijgt dat je in geval van nood zelf eerst het zuurstofmasker moet opzetten vooraleer je je kind helpt, is geen toeval. Alleen wie goed voor zichzelf zorgt, kan er ook voor een ander zijn. Dat weten we allemaal wel, maar hoe vaak leven we ernaar? Dit jaar beloof ik mezelf om iedere week een date met mezelf in te plannen. Een uurtje me-time met een boek, een portie verwennerij met het SELF Boost of Indulgence gezichtsmasker, een heerlijk bad of bijbabbelmoment met vriendinnen: opties genoeg!

Kwistig met attenties

Een lief compliment, een glimlach naar een voorbijganger op straat, een spontane helpende hand… Het kost je niets en bezorgt jou én de ander een instant goed gevoel. Net als een lief cadeautje, als bedankje voor een etentje, de opvang van je kinderen of gewoon…omdat je blij bent dat de ander in je leven is. Bij SELF weten we hoeveel betekenis zo’n attentie kan hebben. Daarom ontwikkelden we cadeausets die niet alleen mooi zijn, maar ook een verschil maken. Een portie tijd, verpakt in een mooi SELF-doosje. Fijn om te geven én te krijgen.

Ik ben alvast heel benieuwd naar welke voornemens jij dit jaar uitkoos. Laat het me zeker even weten! Want hey, samen staan we sterk!

Liefs,

Team SELF