Onder de loep: essentiële oliën in huidverzorging

Onder de loep: essentiële oliën in huidverzorging

Steeds meer mensen kiezen voor natuurlijke huidverzorging. Ik kan dit alleen maar aanmoedigen want alles wat je op je huid smeert zou je in principe ook gewoon moeten kunnen eten, de huid is namelijk ons grootste orgaan. Alles wat je smeert heeft ook echt een invloed op je gezondheid!

SELF is 100% natuurlijk en elk ingrediënt is met veel zorg en aandacht uitgekozen omwille van de bewezen werking. Een van die ingrediënten zijn essentiële oliën, iets waar je ongetwijfeld al wel over gelezen hebt! Maar wat is dit nu net, wat zijn de voordelen en waarom vind je dit in huidverzorging terug? Ik vertel je er vandaag meer over!

Essentiële olie, wat is dit nu net?

Essentiële oliën, ook wel etherische oliën genaamd, worden al duizenden jaren door verschillende culturen over de hele wereld gebruikt omwille van hun medicinale werking en goede eigenschappen. Het zijn de meest pure en vluchtige bestanddelen van planten en deze oliën zijn enorm geconcentreerd. Je kent ze waarschijnlijk ook wel van aromatherapie, waarbij oliën een fris geurtje verspreiden in huis. Maar deze oliën zijn daarnaast ook goed voor de huid en steeds vaker wordt het gebruikt in huidverzorging.

Er zijn verschillende methodes om zo’n oliën te produceren maar vaak komt het tot stand door stoomdestillatie, waarbij de olie van de stoom gescheiden wordt. Dit zorgt voor die hoge concentratie aan gezonde stoffen.

Voordelen en nadelen

Essentiële oliën zijn dan wel natuurlijk, ze komen niet altijd even positief in het nieuws. Zo zeggen sommige experts dat je een essentiële olie niet rechtstreeks op de huid mag aanbrengen omdat het sterk geconcentreerd is en irritatie met zich mee kan brengen. Dit is voor een stuk zeker correct, maar essentiële oliën zijn op zich wel zeer goed voor de huid en gezondheid.

Een grote hoeveelheid kan bij sommige mensen dan wel een reactie uitlokken, maar je weet wat ze zeggen: alles mag, maar met mate! Bij SELF zit er eigenlijk een zeer kleine hoeveelheid etherische oliën in de producten en deze kleine hoeveelheid is gewoon veilig en heb ik gekozen omwille van hun verschillende voordelen.

De kracht van planten

Voor SELF heb ik bewust gekozen voor olie van mandarijn en geranium omdat ze beiden bewezen voordelen hebben voor de huid! Zo is olie van mandarijn goed tegen cellulite en striemen en verstevigt het de huid. Olie van geranium is ook een wondermiddeltje van moeder natuur, zo werkt het ontstekingsremmend, het regelt de talgproductie en bevordert de genezing van de huid. Ik zei het al he, een wondermiddeltje! SELF is het resultaat van lang onderzoek naar de beste ingrediënten van moeder natuur.

Wist je trouwens dat de combinatie van deze twee oliën voor die typische frisse geur van SELF zorgt? Pure oliën zijn het beste wat de natuur ons te bieden heeft en niets is zo lekker als een natuurlijke geur. Zelf hou ik helemaal niet van chemische geurtjes en parfumstoffen die volledig synthetisch zijn kunnen nefast zijn voor de gezondheid. Essentiële oliën worden wel vaker gebruikt in huidverzorging omwille van de goede geur, ik koos echt voor deze ingrediënten omdat ze zowel goed ruiken als positieve effecten hebben voor de huid.

In SELF zit maar een kleine hoeveelheid van deze stoffen, daarom is het zeer zeldzaam dat je hier reacties van krijgt. Benieuwd naar de volledige ingrediëntenlijst van SELF? die kan je hier terugvinden! Aarzel niet om me te contacteren als je zelf vragen hebt over etherische oliën of de producten.

“mandarijnenolie