Onze huid ... het kan frustrerend zijn!!

Onze huid ... het kan frustrerend zijn!!

Ik herinner me nog heel goed hoe mijn kleine meisje vol met grote, rode, droge plekken stond. Ze krabde, ik smeerde… ze krabde nog meer en ik smeerde nog meer … uiteindelijk hebben we de dermatoloog gecontacteerd. Resultaat: Cortisone om de strijd tegen eczeem aan te gaan. Erg frustrerend want dan ontstaat er een vicieuze cirkel… Zodra de eczeem stopt, helpt de extra vette laag crème niet voldoende om de eczeemuitbraak tegen te houden … dus opnieuw krabben, opnieuw smeren, opnieuw Cortisone … en opnieuw.

Wat is er precies mis met de huid?

De buitenste laag van onze huid beschermt ons, deze zorgt ervoor dat bacteriën buiten blijven en onze vochtbalans optimaal blijft. Mensen met een gevoelige huid kunnen allergisch zijn voor stoffen in de cosmetica maar het kan ook zijn dat de huid geïrriteerd reageert (niet hetzelfde als een allergie!). In dit laatste geval is de gezonde huid door veelvuldig en foute producten te gebruiken, ziek geworden. Bij een droge/gevoelige huid zal deze huidbarrière geïrriteerd zijn of zelfs “stuk” waardoor de vochtbalans niet optimaal wordt gehouden.
Als je eczeem hebt, is deze barrièrefunctie van je huid “ziek” doordat je enkele stoffen mist die zorgen voor de aanmaak van de huidlaag. Vocht zal sneller verdampen en bacteriën kunnen je huid binnendringen waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan. Je huid jeukt dan, ziet rood en is heel droog. In beide gevallen is de buitenste huidlaag niet volledig ‘dicht’. Je kan het vergelijken met een dak van een huis: het dak mist enkele pannen of ze sluiten niet altijd mooi op elkaar aan waardoor het binnen kan regenen.

Het dak lekt, wat nu?!

Aangezien de huidbarrière niet optimaal is, moeten mensen met een gevoelige, droge huid of eczeem de huid extra onderhouden. Vele crèmes die gegeven worden, leggen alleen maar een laagje over je huid. Alsof je een groot plastic over je dak zou leggen om te voorkomen dat het binnen zou regenen. Dat is goed, maar is slechts beperkt. Bovendien is de kans groot dat je snel weer huidproblemen hebt.

Verder is het aangeraden zo weinig mogelijk ‘ouderwetse’ zeep te gebruiken, om nieuwe producten steeds uit te proberen op de binnenkant van je arm ter hoogte van je elleboog, om je verzorgingsritueel heel erg simpel te houden en geen producten te gebruiken die je huid niet echt nodig heeft zoals serums, maskertjes …

Waarom werkt SELF?!

De SELF-crèmes zijn speciaal ontwikkeld voor de huid die droog is, gevoelig of eczeem vertoond, ze werken preventief. (Indien je echt een eczeem opstoot hebt, dien je dit wel te behandelen met bvb cortisone.) We hebben die ingrediënten in hoog percentage samengebracht, waarvan onderzoek heeft aangetoond dat ze huidproblemen bestrijden. Deze ingrediënten gaan diep doordringen in de huid, de vochtbalans optimaal houden en herstellend werken. Kokosolie heeft onder andere de eigenschap om schimmels en bacteriën succesvol aan te vallen waardoor huidirritaties en ontstekingen tot een minimum worden herleid en je geen Cortisone nodig hebt. Argan Olie zit eveneens boordevol onverzadigde vetzuren in de vorm van omega 3 die je huid hydrateren en werken als een sterke ontstekingsremmer. De polyfenolen gaan allergische reacties tegen gaan. Macadamia bevat een hoog gehalte aan palmitoleïnezuur (omega7), dit biedt een zeer goede bescherming tegen het uitdrogen van de huid en zorgt voor een veel betere elasticiteit. Shea bevat vitamine A, E en F deze gaan ontstekingen van de huid én droogte tegen. Shea bevat eveneens sterke anti-inflammatoire eigenschappen waardoor ontstekingen weinig kans hebben.

Daarom SELF!

Al deze geweldige ingrediënten zorgen enerzijds voor het herstel & behouden van de ideale vochtbalans anderzijds zorgen ze dat bacteriën & vrije radicalen worden aangevallen én indien er toch een kans op een ontsteking zou zijn, werken ze als een sterke ontstekingsremmer waardoor deze in de kiem wordt gesmoord. SELF producten werken preventief. Door de crèmes dagdagelijks te smeren kan een nieuwe eczeem opstoot worden voorkomen.

SELF is de dakwerker, de timmerman én de dakpan samen!