Onze SELF facial routine: simpel en effectief

Onze SELF facial routine: simpel en effectief

De meeste vrouwen hebben een badkamerkast vol met producten, zo vol dat de kast amper toe kan. Er zijn nu eenmaal zoveel verschillende producten op de markt en het vinden van een goede huidverzorgingsroutine is niet gemakkelijk! Maar laat ons even eerlijk zijn: weet jij wat elk product juist doet voor jouw huid? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Veel vrouwen smeren vaak zo’n 10 producten op hun huid en eigenlijk is dit voor niets nodig. Daarom investeer je beter in een simpele routine die jouw huid de perfecte verzorging biedt gedurende de dag en nacht. Toen ik van start ging met SELF koos ik bewust voor een simpele routine: eentje waarbij elk product ingrediënten bevat met een bewezen werking! Omdat ik regelmatig vragen krijg over onze routine vertel ik jullie er vandaag graag meer over op de blog.

Reinigen en hydrateren/beschermen

Het gezegde ‘less is more’ geldt ook voor huidverzorging. Algemeen zijn er 2 belangrijke stappen voor een goede routine: reinigen en hydrateren/beschermen.

Reinigen

Een optimale verzorging start met het reinigen van de huid en dit doe je zowel ’s morgens om de huid te verfrissen, als ’s avonds om het herstel gedurende de nacht te bevorderen. Je kan dan nog een geweldige dagcrème gebruiken, als je de huid niet reinigt heeft dit niet veel zin! Gedurende de nacht stapelt namelijk een combinatie van dode huidcellen, vuil en talg zich op. Hierdoor verstoppen de poriën en oeps, dan kunnen er onzuiverheden ontstaan… een goede reiniging zal er daarnaast ook voor zorgen dat de actieve stoffen van de dag-en nachtcrème beter kunnen doordringen in de huid.

 

Om het gezicht te reinigen starten we met de Boost of Freshness Facial Lotion, een zachte gelaatsmelk die zeer mild is. Voeg een beetje toe op een watje om de huid zacht te reinigen. Je gezicht wassen met water is absoluut niet voldoende, vaak droogt water de huid uit en dan kan de natuurlijke vochtbalans van de huid verstoord worden. Onze reinigingsmelk is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huidjes en de milde formule hydrateert de huid en verkleint de poriën. Daarnaast verwijdert het onzuiverheden, talg en make-up: een all-in-one cleanser dus! Nog een tip: je kan de Boost of Freshness Facial Lotion ook gebruiken voor de gevoelige zone rond de ogen. Na de facial lotion gebruik ik onze Boost of Softness Konjac Spons waarmee ik met zachte ronddraaiende bewegingen licht over mijn huid wrijf. Dit sponsje is gemaakt van 100% konjac poeder, speciaal ontwikkeld om de huid op een milde manier te reinigen! Het bevat natuurlijke vitaminen ( A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C ) en mineralen, het stimuleert de doorbloeding en werkt antibacterieel.

Scrubben

Na onze facial lotion gebruik ik twee keer per week onze Boost of Oxygen Facial Scrub. Dit is een milde scrub, in tegenstelling tot de vele agressieve scrubs die beschikbaar zijn op de markt. Onze milde scrub bevat rijstkorrels en verwijdert dode huidcellen, daarnaast voeden en herstellen de pure oliën je huid. Een mooie glow op je gezicht ontstaat als de huid gezond is en een goede doorbloeding heeft, dat is exact wat een scrub doet: de doorbloeding extra stimuleren. Scrubben maar!

Hydrateren/ beschermen

Na een goede reiniging is het tijd om de huid te hydrateren en beschermen. Dit doen we ’s morgens met de All Day Dreamer Dagcrème en ’s avonds met onze All Night Starlight Nachtcrème. Dit zijn herstellende en vochtregulerende crèmes die diep in de huid dringen en intense hydratatie en voeding bieden. Onze crèmes zijn ook weer geschikt voor de gevoelige huid rond de ogen, waardoor je geen aparte oogcrème nodig hebt. Zie zo, ook weer een product minder in die badkamerkast!

Wist je trouwens dat onze crèmes zowel geschikt zijn voor de gewone, gevoelige, droge huid én probleemhuid? Doordat ze geen chemische of synthetische additieven bevatten en parabeenvrij zijn weet je zeker dat je iets natuurlijk op je huid smeert. Puur natuur!

Oh ja: ken je onze SELF skin care Facial Roller met rozenkwarts al? Ik vind het heerlijk om deze in de koelkast te leggen en dan ’s avonds over mijn gezicht te rollen! Met onze facial roller stimuleer je de bloedsomloop en dit verbetert de elasticiteit van de huid. Het vermindert plekjes op de kin en donkere kringen of wallen onder de ogen. Daarnaast is het ook geweldig voor een me-momentje, ZALIG!

Denk ook aan de lippen

De herfst komt eraan en dat brengt ook koudere temperaturen met zich mee. Tijdens deze koudere periode is het heel belangrijk om extra aandacht te schenken aan de lippen, want die verdienen uiteraard ook een goede verzorging! Onze Soft Luxurious Lipbalm is 100% natuurlijk en de ingrediënten voeden, herstellen en beschermen de lippen diep. De lipbalm smelt op je lippen en biedt je de volledige dag een zijdezacht gevoel. Je lippen zullen je dankbaar zijn!

Nog vragen over onze producten? Stuur dan zeker een mailtje naar team@nauralself.eu.

Xx Team SELF