Relax! Je huid zal je dankbaar zijn!

Relax! Je huid zal je dankbaar zijn!

Stress is een echte boosdoener voor de huid. Het kan zelfs zo ver gaan, dat het de huid gaat triggeren om eczeem of psioriasis te ontwikkelen. Maar stress kan ook kleinere huidprobleempjes veroorzaken.

Wat doet stress met je huid?!

Stress valt de barrièrefunctie (daarover zéker later meer in een apart artikel!) aan. Zoals je weet is onze huidbarrière onze eerste én belangrijkste verdediging tegen schadelijke invloeden. Wanneer je veel stress hebt, is je huid kwetsbaarder en dus meer vatbaar voor bacteriën. Het gevolg: ons immuunsysteem heeft het extra zwaar te verduren! De kans op een allergie wordt hierdoor een stuk groter, je kan meer last hebben van onzuiverheden en acné, je huid vertoont misschien wat irritaties, of ziet er dof uit. Dat kan allemaal de schuld zijn van teveel aan stress!

Stress zorgt er namelijk voor dat de huid minder doorbloed wordt, waardoor ze minder voedsel krijgt én cortisol (hét stresshormoon) zal eveneens zorgen dat er minder collageen wordt aangemaakt waardoor er veel sneller rimpels verschijnen! Stress versnelt de huidverouderding!

Kortom: RELAX !!! Binnenkort komen er enkele artikels aan om te ontspannen en in het moment te leven! Maar voor nu, probeer te genieten van elk vrij moment en laat werkzorgen even achterwege eens je thuis bent!