SELF LOVES HYGGE

SELF LOVES HYGGE

Kennen jullie het woord: hygge? Je hebt het misschien al eens voorbij zien komen en nu het najaar weer helemaal gelanceerd is, vind ik het misschien wel leuk om jullie er meer over te vertellen, want ik ben er helemaal GEK van!

Hygge is een Deens fenomeen. En als je dan weet dat de Denen tot de gelukkigste mensen op aarde behoren, dan kan dat wel eens aan hygge liggen. Allereerst: hygge spreek je niet uit als hi-gge maar als hou-ga. Ja juist, maar eigenlijk doet de uitspraak er niet zo toe. Het gaat vooral om het fenomeen uit te stralen, want daar word je gelukkig van!

Hygge is een way of life en kan zowel fysiek als mentaal uitgestraald worden. Het beste kan je het beschrijven als: gezellig en warm en welkom. Een gevoel dus. Denk maar eens aan een koude winteravond en alle kaarsjes zijn aangestoken in huis, of zelfs de open haard en je kruipt diep weg onder een dekentje en terwijl drink je een warme chocomelk en voel je je hélemaal relax: wel dat is hygge!

En dat past dus ook perfect in de SELF levensstijl: maak het lekker comfortabel, lekker gezellig en hygge hoeft dus zeker ook niet alleen in de winter te zijn, want denk maar eens aan de allerleukste zomeravond die je al gehad hebt, misschien omringd met vrienden, lekker op het strand picnicken of een fijn tuinfeest. Ook dat kan gezellig zijn. Hygge is ook me-time!

Ik geef je nog enkele fijne hygge-tips voor het najaar:

  • Nodig een paar vrienden uit voor een héérlijk diner, het moet niet super fancy zijn, néé, gezelligheid is key! Allemaal lekker samen rond de tafel!

  • Zorg ervoor dat je huis lekker uitnodigend, warm en verwelkomend aanvoelt.

  • Steek kaarsjes aan, dim de lichten wat, steek de open haard of de verwarming lekker aan.

  • Iedereen mag zijn schoenen uitdoen én spreek desnoods af om lekker in lounge-wear een avond door te brengen: vergeet die strakke skinny jeanskes!

  • Laat je diner eventueel voorafgaan door een lange herfstwandeling in het bos! Een natuurlijk blos opdoen!!

  • En vooral: genieten!

De essentie van hygge is eigenlijk: wees lief voor jezelf in een lieve omgeving! Helemaal SELF dus!