Shea butter, superfood voor je huid!

Shea butter, superfood voor je huid!

Shea Butter een echte vitaminebom! Ik ben helemaal fan! Het wordt al duizenden jaren gebruikt door de mensen in de droge Sahara en op de savanne om hun huid te beschermen tegen de brandende zon. Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea Boom (Karité Boom). Omwille van haar vele bijzondere eigenschappen is de Shea een heilige boom en wordt ze met veel respect behandeld.

Shea butter zorgt écht voor je huid!

Shea is een buitengewoon verzorgingsproduct! Het is vooral de rijkdom aan waardevolle bestanddelen dat me heeft doen beslissen de boter op te nemen in onze SELF-producten. Shea bevat onverzadigde vetten met een groot deel aan onverzeepbare componenten, essentiële vetzuren, fystosterolen, vitamine E, D, A en allantoïne. Dat maakt Shea superfood voor de huid… maar waarom… wat betekent dat nu precies voor jou als je morgen onze SELF-producten gaat gebruiken?!

Wat doet SHEA eigenlijk?!

Veel!
Shea Butter kan héél veel huidproblemen en aandoeningen verhelpen: vlekken, rimpeltjes, fijne lijntjes, jeuk, zonverbranding, kleine wondjes, eczeem, huidallergiëen, insectenbeten en nog veel meer… Dit komt door een heel bijzondere eigenschap die Shea onderscheidt van andere natuurlijke oliën: het hoge gehalte aan onverzeepbare delen. Deze delen bevatten de meeste helende en genezende eigenschappen. Het gehalte aan genezende eigenschappen variëert tot wel 17%. (In de traditionele oliën bedragen de genezende eigenschappen maar 1% of minder!)

Vitamine A stimuleert celdeling en de aanmaak van collageen. Hierdoor verbetert de textuur van je huid, helpt het goed tegen pigmentvlekken, rimpels en fijne lijntjes in je gezicht. Het bevordert de conditie en de elasticiteit van de huid.
Vitamine E is een natuurlijke anti-oxidant en beschermt het lichaam tegen vrije radicalen. Vitamine E zorgt dat je huid goed vocht vasthoudt en stimuleert een goede doorbloeding. Het helpt eveneens bij het reduceren van zwangerschapsstriemen en striae.
Allantoïne bevordert het genezingsproces van je huid en helpt in combinatie met Vitamine A en E bij het tegengaan van acne, maar ook bij het verlichten van huidirraties en huidaandoeningen zoals eczeem, dermatitis en psoriasis.
Vitamine F is rijk aan essentiële vetzuren die zorgen voor een goede hydratatie van de huid en herstelt de droge en ruwe huid.
Kaneelzuur tenslotte beschermt de huid gematigd tegen UV-stralen.

Kort gezegd: Shea butter is een van de beste hydraterende, anti-aging, regenererende en beschermende natuurlijke producten ter wereld!

Al onze gebruikte oliën smelten bij lichaamstemperatuur en worden daarom snel door de huid opgenomen zonder dat je huid vet aanvoelt. Shea butter is één van de superfoods die SELF tot een vitaminebommetje maken. Je moet het zelf gewoon eens proberen! 🙂