Stop huidveroudering, start vandaag!

Stop huidveroudering, start vandaag!

Huidveroudering tegengaan kan je doen met de juiste crèmes, serums, treatments en sommigen onder ons krijgen hier en daar ook eens wat hulp van buitenaf met een afspraakje voor wat fillers of botox. Maar je kan er ook dagelijks aan werken door deze vijf tips:

STOP MET ROKEN

Sigaretten zijn een echt gif voor je huid. Het tast je huid zo erg aan dat de huidveroudering versneld wordt. Als je stopt met roken, verminder je ook meteen de kans op van die lelijke rook-lijntjes rondom je mond. En natuurlijk, je werkt niet alleen tegen de huidveroudering, maar je werkt ook aan je algemene gezondheid!

DRAAG VAKER EEN ZONNEBRIL

Laat maar wat meer glamour toe in je leven en zorg ervoor dat je zonnebril vanaf nu standaard in je handtas steekt. Maak er een gewoonte van om hem te dragen vanaf het licht te fel is en je je ogen wat gaat toeknijpen, want dan ben je rimpeltjes aan het veroorzaken door de fysieke handeling van het toeknijpen van je ogen, maar ook door je oogcontouren niet te beschermen tegen UV-straling. Zet dus maar wat vaker die zonnebril op!

SPF!

Dit is natuurlijk geen geheim meer, maar draag ELKE dag een beschermende SPF factor. Winter, lente, zomer of herfst, bescherm je huid elke dag en start vandaag!! Een dagcrème met een basis SPF is prima om je huid te beschermen tijdens de donkere dagen. Elke dag dat je onbeschermd rondloopt, ook al piept de zon maar af en toe door de wolken, is een dag waarop je zonneschade kan oplopen wat zich vertaalt in pigmentatievlekken of rimpeltjes. In de zomer echter, heeft je huid meer nodig. Je kan kiezen voor een dagcrème met een beschermende factor, maar nog beter is het om een aparte zonnefactor over je skincareroutine aan te brengen. Je moet een zonnefilter enkele keren per dag aanbrengen, vergeet dit niet! Het is dan uiteraard makkelijker én goedkoper om de filter enkele keren per dag te smeren in plaats van een duurdere dagcrème die slechts een lagere filter bevat. SPF 50 is zeker geen overbodige luxe en no worries, zelfs met SPF 50 zal je nog wat kleur opvangen van het zonnetje, maar je beschermt je huid wel tegen versnelde huidveroudering!