STOP MET JEZELF TE VERGELIJKEN & BE HAPPY!

STOP MET JEZELF TE VERGELIJKEN & BE HAPPY!

Social media, het is een leuk gegeven – denk maar aan hoe je met een tweet of een instagram iemand aan de andere kant van de wereld kan bereiken of inspireren. Maar daarnaast heeft social media ook zeker negatieve kanten als je niet oplet. Voor je het weet doe je niet anders dan jezelf vergelijken met al het moois en het perfecte leven dat voorgekauwd wordt op social media. Ontdek mijn tips om ermee om te gaan:

Je opent instagram en voor je het weet, ben je virtueel van de mooiste stranden op Mauritius langs de hippe bars in Miami tot de leukste winkelstraten in New York gescrolled dankzij al die succesvolle en supermooie influencers die betaald worden om de wereld rond te reizen. En daar zit je dan… aan je bureau’tje met een to-do-lijst tot in Tokyo.

FOCUS OP JEZELF!

Ja, natuurlijk denk ik ook wel eens: wauw – ik wil ook wel een week gratis naar New York alle hotspots gaan ontdekken of wil ik een dressing zo groot als mijn SELF HQ boordevol designerkledij. En wil ik ook elke dag een glamsquad aan mijn deur om mij mooit te maken. Maar is dat realistisch? Neen. Dus je focust beter op jezelf: wat zijn jouw doelen? Wat zijn jouw goals. Stop met jezelf te vergelijken met een instagram-leventje dat vaak ook maar just for the picture is.

HOU VAN JEZELF!

Is het je ook al opgevallen dat al die influencer-ladies echte beauties zijn? Het perfecte maatje, parelwitte tanden en een hairdo die altijd netjes in de plooi ligt. Maar kijk eens naar jezelf: hé, jij mag er ook écht zijn! Geloof in jezelf en hou méér van jezelf. Jezelf vergelijken met (wie weet héél véél Photoshop) girls trekt alleen maar je zelfvertrouwen naar beneden. Nergens voor nodig! Jij bent uniek, jij bent mooi en…

PERFECTIE IS SAAI!

Let’s be real: perfectie is saai! Als alles in je leventje perfect is, dat gaat snel vervelen hoor. Af en toe eens voor een uitdaging staan, houd je scherp en alert! Soms eens op je bek gaan, wel … sometimes you win, sometimes you learn, maar je gaat er alleen veel sterker van worden!

Vertel eens, heb jij jezelf wel eens vergeleken met iemand? Iemands stijl? Of iemands leven? Stiekem jaloers zijn op iemands vakantie? Dat is natuurlijk soms eens normaal, zolang je niet vast geraakt in een negatieve spiraal waarbij je jezelf alleen vergelijkt & je daardoor slecht voelt over jezelf!