Tips voor een droge huid!

Tips voor een droge huid!

DROGE HUID? SELF HELPT JE!

Heb jij al ontdekt welk huidtype je hebt? Val jij onder de groep van de droge huidjes? Dan is dit artikel speciaal voor jou!!

Een droge huid herken je dus aan het trekkerige gevoel, misschien heb je wat last van schilfering en vaak is een droge huid ook wat gevoelig! Het liefst van al smeer jij lekker de hele dag door en rijke crèmes zijn jouw beste vriend!

HELP! EEN KAPOTTE HUIDBARRIERE!

Wie een droge huid heeft, sukkelt vaak met een verstoring van de barrièrefunctie van de huid. Hierdoor ontstaan er sneller ontstekingen en infecties en kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Wat je zeker moet vermijden als je een droge huid hebt is: téveel scrubben of exfoliëren, té agressieve, diep-reinigende cleansers en gedenatureerde alcohol. Dit zijn serieuze boosdoeners voor een droge huid, want die gaan de huidbarrière nog meer aantasten waardoor je huid teveel vocht verliest en je dus dat trekkerige gevoel krijgt.

WAT TE DOEN BIJ EEN DROGE HUID?

Kies milde producten en vooral, rijke moisturizers. Gebruik geen heet water op je gelaat, hoe koud het buiten ook is, en verwen je huid ook af en toe met een vochtinbrengend masker.

Wist je dat onze All Day Dreamer moisturizer ideaal is voor de droge huid? Hij zit boordevol goede bouwstenen die je huid gaan voeden en beschermen. Vooral de rijke voedende stoffen van kokosolie, sheaboter en arganolie gaan een droge huid extra verwennen waardoor ze heel soepel en zacht gaat aanvoelen. Je gelaat gaat er kalm uitzien, de schilfering gaat verdwijnen en je huidbarrière kan weer aansterken. Voor je lichaam is onze Fine Delicate bodybutter de perfecte match om je huid snel te herstellen en diepgaand te voeden.

BRRR KOUD!

Tot slot, heel veel mensen ervaren dat de huid wat droger wordt als het kouder wordt. Dat is heel normaal. De gure koude van buiten in combinatie met de droge verwarmingslucht binnen in huis is nefast voor de vochtbalans van je huid. Dus een crème met een wat rijkere textuur kiezen voor in de winter is zeker een aanrader!