Vervuiling, de nieuwe boosdoener!

Vervuiling, de nieuwe boosdoener!

Dat ongezond eten, alcohol, roken, stress en de zon grote boosdoeners zijn voor een gezonde huid is iets dat steeds meer mensen beseffen en waar ze ook steeds meer rekening mee houden. Maar een nieuwe boosdoener treedt steeds meer op de voorgrond: luchtvervuiling!

De zon is en blijft onze grootste tegenstander op vlak van je huid mooi, jong en gezond houden. De schade die de zon aan je huid kan aanbrengen is onverbiddelijk. Gelukkig kunnen we ons er wel tegen beschermen én lopen we ook niet elke dag in een volle zon.

Iets waar we dus wél dagelijks mee geconfronteerd worden, is luchtvervuiling. Uitstoten van auto’s, smog, vuiligheid in de lucht, … bah! Allemaal slechte invloeden van buitenaf die je huid gaan aantasten.

WAT KAN JE DOEN?

Je huid goed reinigen is een must! Ben je ooit al eens in een grootstad als New York, Parijs, Tokyo geweest? Mijn ervaring is dat als ik na een hele dag in New York te shoppen bijvoorbeeld ‘s avonds mijn huid reinig, er véél meer vuil afkomt dan na een gewone dag hier in België. Logisch, zo’n grootstad herbergt nog meer luchtvervuiling natuurlijk! Lucht kan verontreinigd zijn door oa. roet, fijnstof, stikstofoxiden … allerlei zaken afkomstig uit verkeer en onze industrie. Reinigen is dus een stap die je absoluut nooit mag overslaan!

TIP: reinigen mag wel niet te agressief of uitdrogend zijn voor je huid, want dan ga je uw natuurlijke beschermlaag aantasten. Op een milde manier reinigen dus en dat kan met de Self reiniger!

Aangezien onze huid altijd in direct contact staat met de lucht waarin we ons begeven, is het essentieel je huid te beschermen en een sterke huidbarrière op te bouwen! Hoe doe je dat? Door de juiste skincare te gebruiken! Het is heel belangrijk dat je skincare gebruikt boordevol antioxidanten, die gaan vrije radicalen tegengaan en daardoor je huid sterker en gezonder maken. Zo krijgt luchtvervuiling minder kans om je huid aan te tasten.

TIP: Onze dagcrème zit boordevol goede bestanddelen die je huidbarrière gaat versterken zodat vrije radicalen geen aanslag kunnen plegen op je huid, deze crème bevat ook een matige SPF die je beschermt tegen dagelijkse invloeden van buitenaf !

We gaan ongetwijfeld steeds meer horen over hoe luchtvervuiling een boosdoener is voor je huid, maar nu ben jij alvast voorbereid!