Vijf vragen aan Elke Willemen

Vijf vragen aan Elke Willemen

Elke Willemen, een bekende madam in de Belgische (en buitenlandse) beautywereld. Ging als een raket de beautywereld in bij onder andere MAC Cosmetics en reisde de wereld rond voor haar job, tot ze op een dag geconfronteerd werd met haar eigen limieten. Nu is ze Inner & Outer Beauty Coach / Yoga Teacher en staat ze heel bewust in het leven. Dé perfecte inspirerende vrouw om onze vijf vragen aan voor te leggen!

1. Iedereen is tegenwoordig druk. Maar bij Self hechten we veel aandacht aan me-time! Plan je zelf voldoende tijd voor jezelf in en hoe regel jij de puzzel van werk, gezin en me-time?

Sinds mijn burn-out luister ik veel meer naar mijn lichaam en neem ik met plezier me-time, waar ik er vroeger moeite mee had om niets te doen of nu even lekker te doen waar ik zin in heb, kan ik hier nu enorm van genieten. Ik leef bewuster en meer mindful. ‘My refuge’ is de natuur, gewoon gaan wandelen in het groen en aan water, heerlijk, dan kom ik tot helemaal tot rust. Geen telefoon en geen verplichtingen, gewoon zijn.

De kunst van me-time te nemen, zit in je eigen mindset, bewust genieten van de kleine dingen kan al me-time worden, het gaat er vooral om alert te blijven dat we mogen genieten, eens goed diep ademhalen en alles loslaten met een zucht kan al bevrijdend werken. Dagelijks minstens een half uurtje inplannen voor me-sport-time: beweging, yoga, wandelen, fietsen, .. gelijk wat, al is het eventjes touwtje springen, maar laat de energie stromen. Instant happiness gegarandeerd.

Soms is het inderdaad een puzzel en de ene dag lukt het al makkelijker dan de andere. Dat we me-time nodig hebben is wel een feit, je beloont er niet alleen jezelf mee maar je heel omgeving heeft er baat bij. Probeer het ook zo te verkopen aan je omgeving, je gezin, op je werk. Je krijgt meer energie om te geven als je even die tijd voor jezelf neemt. I’m a strong believer 🙂

2. Sometimes you win, sometimes you learn in het leven. Welke raad zou jij aan je-jongere-zelf geven?

Ik zou mijn jongere zelf best veel raad willen geven, daar zou ik enkele uurtjes willen gaan bijzitten en coachen! haha. Enkele van die raadgevingen? Geloof in jezelf, hou van jezelf, je bent goed genoeg en mooi genoeg hoe je bent en vertrouw in het verloop van het leven. Luister naar je intuïtie en durf ervoor te gaan, volg je dromen en onderneem. Durf te falen, fouten te maken; perfectie is saai en de journey is belangrijker dan het resultaat. Spendeer voldoende tijd aan jezelf, je vrienden en je familie! Connectie, liefde en een goede gezondheid zijn het allerbelangrijkste in het leven.

3. Wat is jouw ultieme favoriete adresje in België?

Mijn favoriete me-time plaats? Overal waar het groen is of waar water stroomt, of beide. Ik woon niet ver van de Schelde waar ik een prachtige zonsondergang aan het water kan meepikken, heerlijk genieten. En op mijn yoga mat, liefst nog in de buitenlucht ook.

Mijn favoriete werkadres is bij House of Ape, een co-working space waar ik mij thuis voel, waar je gezellig met anderen in een community bent en ideeën en inspiratie kan uitwisselen, gezellig een koffietje erbij. Fantastisch om als freelancer op een prachtlocatie te kunnen werken en toch samen te zijn. Inspirerend.

Een favoriet koffie en eet-huisje is Charlie’s (Volkstraat 66) in Antwerpen, Charlotte de eigenares is waanzinnig lief, gepassioneerd en gedreven en blijft bescheiden. Een warme plek om te vertoeven waar je lekker gezond kan eten en koffiedrinken.

Mijn favoriete verwenadresje is bij mijn kapper PuurGS in Puurs, Geert ontvangt je met zijn team met open armen en vooral met veel humor en warmte. Echt een topper!
In september verhuis ik naar Antwerpen Nieuwzuid en hoop dat ik daar van mijn nieuw appartementje mijn nieuw ultieme favoriete plek kan maken 😉

4. Hoe gaat het met jouw ambitie? On fleek? Welke doelen staan bovenaan jouw prioriteitenlijst in 2017?

Mijn doel en ambitie is om mensen te ondersteunen en te inspireren waar ik maar kan, om hen meer te laten genieten van het leven vanuit zelfliefde is mijn missie. Als inner & outer beauty coach werk ik van binnen uit met voedingstips, yoga en beweging en van buiten uit met make-up en haar; zo krijg je een totaalpakket waardoor mensen meer zelfliefde krijgen, en zo meer gaan stralen en zo weer meer kunnen genieten van wie ze zijn. Ik zit nog in de beginfase en opstartfase, momenteel nog heel kleinschalig, zou fijn zijn om te kunnen groeien en bloeien.

5. Oh, je komt een genie-in-a-bottle tegen en je mag drie wensen doen. Ze zeggen altijd dat je wensen niet mag verklappen, maar laten we voor één keer een uitzondering maken. Wat zijn jouw drie wensen?

Dromen voor mezelf:

Een bloeiende coaching studio/programma opzetten en hopelijk in de toekomst retreats opzetten De wereld kunnen zien, reizen en werken combineren
Een lieve warme man mogen ontmoeten om alles mee te delen

Dromen voor ons:

Genieten van het leven, de bloemetjes al eens buitenzetten Zelfliefde hebben zodat we meer kunnen delen met anderen Meer projecten zoals ‘Self’

Heel erg bedankt Elke voor dit super inspirerend gesprek! Ik weet zeker dat je heel veel mensen een boost van energie en bewustzijn geeft!

Je kan Elke Willemen volgen via:

Inner & Outer Beauty Coach/Yoga Teacher www.elkewillemen.com
Instagram: elkewillemen
Bron foto’s artikel: instagram Elke Willemen