Waarom tijd voor jezelf een must is in de kerstperiode

Waarom tijd voor jezelf een must is in de kerstperiode

Oh my god, deze week is het écht al Kerstmis! Gezellig, al die feesten met vrienden en familie gevuld met pakjes, lekker eten en plezier. Maar eerlijk is eerlijk, niet bij iedereen staat kerst gelijk aan 100% vrolijkheid.

Toen ik nog als psychologe aan de slag was, merkte ik dat de eindejaarsperiode voor heel wat van mijn cliënten net de moeilijkste tijd van het jaar was. Die lege stoel aan tafel is extra zichtbaar, een moeizame band met familie harder voelbaar en een gemis aan connectie met anderen pijnlijk duidelijk… En zelfs voor bij wie het leven niet met hobbels en bobbels gepaard gaat, kan de drukte en het gejaag rond het hele feestgebeuren behoorlijk vermoeiend zijn.

Aandacht voor jezelf

Een toveroplossing die al je zorgen en troubles – klein of groot – in een-twee-drie doet verdwijnen, bestaat helaas niet. Natuurlijk los je niet alles op met een portie zelfzorg. En toch is goed voor jezelf zorgen mijn gouden advies tijdens de feestperiode. Waarom? Het is iets dat je zelf in handen hebt, makkelijk in te plannen valt én echt werkt om je hoofd én lijf tot rust te brengen.

Ook bij SELF besteden we er in deze periode extra aandacht aan. December is voor ons een van de drukste maanden van het jaar. Gelukkig maar, want zonder jullie fijne bestellingen, zou er van SELF geen sprake zijn. Maar al die drukte durft ook weleens haar tol te eisen. Hey, we zijn ook maar mensen. Tussen het werken door, probeer ik dus heel bewust kleine me-time momentjes in te lassen. Dat hoeft heus niet zo ingewikkeld te zijn. Enkele van mijn favoriete pauzemomenten:

  • Leg je smartphone eens een paar uur aan de kant. Het voelt misschien wat raar om helemaal niet bereikbaar te zijn, maar je zal merken dat het ongelooflijk bevrijdend werkt. En dat de wereld echt niet vergaat 😉
  • Plan tussen de feesten door een dag in waarop je absoluut niets doet. Steek kaarsen aan, haal gezelschapsspelletjes uit de kast en breng de hele dag in pyjama door.
  • Installeer je met een goed glas wijn in bad. Zet je favoriete muziek op en waan je even weg van alle drukte. Tip: Een lepeltje van onze SELF body scrub in het warme water maakt je huid zijdezacht.
  • Gun jezelf wat rust in de keuken. Tussen alle feestmenu’s door kan een sobere maaltijd deugd doen. Maak een grote pot verse soep klaar en eet er een sneetje brood bij. Lekker, makkelijk én voedzaam.
  • Je lichaam van kop tot teen insmeren met verzorgingsproducten (SELF natuurlijk) werkt niet alleen voedend, het brengt je letterlijk in contact met jezelf én werkt rustgevend. Kies voor goede producten die écht een verschil maken. Onze SELF Holiday mini kit bevat al onze favoriete verzorgingsproducten in handig reisformaat. De perfecte manier om te ervaren wat SELF voor jou kan betekenen.
  • Trek de natuur in! Niets beter dan een fikse wandeling met hond, man en kind om alle stress even achter me te laten.
  • Vier het leven. Geef jezelf én anderen schouderklopjes. Wees kwistig met complimenten en bedankjes. Verras een geliefde met een onverwacht cadeau. Klein of groot, bij SELF vind je het perfecte geschenk, voor ieder budget en elke gelegenheid. Ontdek hier onze cadeau-ideetjes.
  • Zoek op Pinterest een mooie spreuk uit. Pen ze neer op een Post-it en kleef op de binnenkant van je kleerkast, de spiegel boven je wastafel… Kleine shotjes positiviteit die je gegarandeerd even de stress doen vergeten.

Ik wens je alvast een kerst om in kaderen, met SELFtime in de hoofdrol.

Liefs,

Team SELF