Wat is het verschil tussen een dag - en nachtcrème?

Wat is het verschil tussen een dag - en nachtcrème?

Een vaak terugkerende vraag is: wat is het verschil tussen de dag en nachtcrème? Waarom moet je een aparte crème gebruiken? Is er überhaupt een verschil? Ik vertel het je allemaal in dit artikel!

WAT IS EEN DAG- & NACHTCREME?
Er kunnen immens veel verschillen bestaan tussen een dag- en nachtcrème. Zo zitten er in dagcrèmes meestal zonnebeschermingsfactors (SPF) verwerkt. Dit is iets dat je absoluut niet nodig hebt in je nachtcrème. Een dagcrème moet je beschermen, niet alleen tegen de zon met SPF, maar ook tegen alle negatieve invloeden van buitenaf: luchtvervuiling, weersomstandigheden, stress, … Een nachtcrème gaat eerder focussen op het herstellen van de huid ‘s nachts. Vaak bieden merken ook véél meer opties aan qua dagcrème (verschil in texturen) en slechts 1 nachtcrème. Dagcrèmes spelen meer in op de noden van de huid doorheen de dag: lichtere textuur, beschermend, soms met een tintje, … Terwijl een nachtcrème vooral 1 grote functie heeft: herstellen!

MOET JE EEN APARTE DAG/NACHTCREME GEBRUIKEN?
Als je dagcrème een tintje heeft of SPF bevat, zou ik eerder zeggen van wel. Je huid heeft dat niet nodig ‘s nachts! Is je dagcrème eerder gewoon hydraterend, dan kan je hem zeker ook blijven doorsmeren voor ‘s nachts. Je moet geen honderd potjes in de badkamer staan hebben!

EN BIJ SELF?
Bij #SELF hebben we 1 dagcrème en 1 nachtcrème. Ik maak geen gebruik van SPF in mijn producten, dus daar zit het verschil niet, maar waar dan wel?

Zowel onze dag als onze nachtcrème gaan hydraterend werken, werkt op de buitenste huidlaag, heeft een inflammatoir-werking, anti-bacterieel, gaat de huid voeden, de elasticiteit verbeteren, … Maar de nachtcrème is dus meer gefocust op het nachtelijke herstel én de textuur is ook veel rijker. De nachtcrème is speciaal ontwikkeld om de huid diep te voeden en hersellen. Hij kan daarom ook gebruikt worden voor de meer mature huid als dagcrème en ja, zelfs als oogcrème. De concentraties van de vitamines liggen nog hoger – ik denk dan bijvoorbeeld aan de vitamine C. Hierdoor gaat de nachtcrème tijdens het nachtelijk herstel nog intenser werken.

KAN IK DE SELF DAG/NACHTCREME DUS OOK VEELZIJDIGER GEBRUIKEN?
Ja, absoluut! Heb je een wat meer gemengde huid, dan zou ik de dagcrème gebruiken en eventueel kan je voor ‘s nachts voor de nachtcrème kiezen, maar je kan dus ook gewoon de dagcrème door blijven smeren in de avond. Je kan onze nachtcrème ook als oogcrème gebruiken.

Ik raad ook altijd aan om na je dagcrème te kiezen voor een aparte zonnebeschermingsfactor. Zo is je huid optimaal beschermd, ook tegen de negatieve effecten van de zon! En de zon, dat is een van de grootste vijanden van onze huid! Dus goed beschermen is écht nodig.

Heb je eerder een écht droge huid, dan gaat je huidje erg genieten van onze rijkere nachtcrème, die je eventueel ook overdag kan gebruiken. Ook droge oogcontouren hebben plezier van een vleugje van de nachtcrème!

Je ziet, je hoeft geen eindeloos veel potjes in je badkamer staan hebben om een evenwichtige en correcte skincare-routine te hebben! Maar er is dus wel degelijk een verschil tussen een dag- en nachtcrème, toch bij SELF! 🙂

SHOP ONZE ALL DAY DREAMER DAGCREME

SHOP ONZE ALL NIGHT STARLIGHT NACHTCREME