Zo behaal je je doelen!

Zo behaal je je doelen!

Het jaar is alweer bijna in de helft! Help! Het gaat zo snel! Weet je nog in januari? Misschien heb jij het ook gedaan, net als heel veel onder ons: doelen gesteld voor het nieuwe jaar! Hoe staat het ermee?

3 tips!

Misschien ben je toch een beetje stilgevallen. Ik kan het helemaal begrijpen! Soms komt er wel eens iets tussen, of ben je te moe, heb je geen zin, life happens en voor je het weet, staat je doel heel ver af. Ik heb drie tips voor je om de weg naar je doel weer op te pikken en gemotiveerd te blijven!

Weet waarom je het doet!

Gezonder leven, een betere werk-privébalans vinden, meer tijd voor jezelf maken, sparen voor die mooie reis … Je goals kunnen heel verscheiden zijn. Maar wat je nooit mag vergeten is, waarom je bepaalde opofferingen maakt of extra inspanningen levert om uiteindelijk je doel te behalen. Schrijf het desnoods op of visualiseer het in een moodboard. Weet waarom je het doet, haal er motivatie uit, geloof me, het werkt!

Doe het stap voor stap!

Misschien wil jij wel een marathon lopen in New York in november, maar heb je nog nooit de loopschoenen aangetrokken. Wel, meer letterlijk en figuurlijk kan het niet zijn, maar doe het stap voor stap. Zet je doel en verwacht niet, of beter dwing jezelf niet om meteen supergrote sprongen te maken, maar gun jezelf de tijd om alles stap per stap te doen.

Laat je inspireren door anderen

Met het wereldwijde web en social media is het zo makkelijk om dezer dagen gelijkstemmigen te vinden in de hele wereld. Wil je gezonder eten, maar ben je de kookboeken van Pascale Naessens zo beu? No worries, het hele internet staat vol met leuke, gezonde receptjes. Zoek eens op bepaalde hashtags in instagram bijvoorbeeld en je vindt een wereld aan inspiratie én mensen die op net hetzelfde pad als jij zitten en wellicht ook hun ervaringen delen en tips geven die jij kan gebruiken.

Hopelijk heb ik je terug geïnspireerd om de draad weer op te pikken richting je goal. Ohja, en wees niet te streng voor jezelf… het moet allemaal nog een beetje leuk blijven!

Heb jij al doelen van je lijstje kunnen afvinken? Of volop aan de slag ermee?