ZO GUN JE JEZELF EXTRA ME-TIME!

ZO GUN JE JEZELF EXTRA ME-TIME!

De zomer komt eraan en zoals elk jaar worden die paar weken voor de zomervakantie toch weer érg druk. Examens bij de kinderen, projecten op professioneel vlak die afgewerkt moeten worden vooraleer collega’s op vakantie gaan, vaak hier en daar nog communiefeesten, trouwfeesten of andere leuke lentefeesten, … en voor je het weet beknibbel je op je personal me-time. Big big mistake, want quality time speciaal voor jezelf is echt nodig om drukke weken door te komen. Daarom lijst ik graag 3 heel makkelijke me-time momentjes op je die dagelijks kan in je gewone, normale routine kan implementeren!

EERDER UIT BED, ME-TIME VOOR DE OCHTENDSTRESS

We kennen het allemaal: de ochtenrush! Kinderen uit bed halen, douchen, aankleden en aan het ontbijt krijgen! En dan moet je tussendoor nog ergens wat tijd vinden om jezelf te wassen, die bad hair day te bedwingen en een outfitcrisis te overwinnen! Ohja en het einddoel: iedereen netjes en op tijd bij de creche, op school of naar het werk! En waar moet je daar exact wat me-time tussenproppen? Wel, ok ik geef het toe: het vraagt wel een kleine opoffering van jezelf, maar je hebt er ook écht wat aan: beloofd! Vanaf nu ga jij eerst uit bed. Je zet je wekker vroeger en je gaat vijf minuutjes langer onder de douche! Zo kan jij van dat douchemoment een heerlijk me-time moment maken. Maak eens tijd om ‘s ochtends je huid te scrubben en daarna lekker in te smeren! En geniet ook echt van de stilte in huis… want iedereen slaapt nog! Héérlijk. En die outfit-crisis? Die vermijd je door je outfit al van de avond ervoor klaar te leggen! Bye bye ochtend-stress!

KOFFIE DRINKEN ZONDER SMARTPHONE!

Een pauze op het werk of thuis? Even een koffietje (of een thee’tje) nemen en terwijl even de actualiteit bijlezen op je smartphone. Dan nog een rondje langs Facebook, twitter en instagram en voor je het weet is je pauze voorbij, je koffie op en heb je weer minutenlang zitten scrollen… Mijn tip? Vanaf nu echt bewust genieten van je pauze en van je drankje. Neem je koffie en ga ermee naar buiten. Zeker nu het mooi weer wordt, kan je die koffie echt héérlijk buiten opdrinken en terwijl wat frisse lucht opsnuiven! Veel meer relax dan te blijven scrollen.

ESSENTIAL OILS

Dadelijk een drukke meeting? Of naar die ouderavond waar je helemaal geen zin in hebt? Toch mag je ook op die momenten jezelf niet vergeten. Ik hou ervan om dan even wat essentiële oliën te gebruiken als aromatherapie. Je hebt van die handige rollerballs met essentiële oliën speciaal om te ontspannen of om je op te peppen. Ik hou die altijd in mijn handtas of eentje in de lade van mijn bureau! Gewoon even rollen over je polsen en enkele diepe ademhalingen nemen. Works like a charm!! En die deadlines of die overbevolkte supermarkt waar je zo tegenop zag? Daar vlieg je nu door alsof het niks is! Heerlijk!

WAT ZIJN JOUW KLEINE TRUUKJES OM DOOR DE DAG HEEL MAKKELIJK WAT ME-TIME IN TE PLANNEN?