ZO KRIJGT JE HUIS LUXUEUZE HOTELVIBES!

ZO KRIJGT JE HUIS LUXUEUZE HOTELVIBES!

Ik geniet er altijd zo van om eens een nachtje in een hotel te overnachten. Ik krijg er ook vaak heel wat interieurinspiratie van. Hier en daar wil ik dan mijn huis wat die hotelvibes geven. Vandaag deel ik enkele tips die jij zelf kan toepassen in jouw huis!

CLEAN SPACE = CLEAN MIND

Ok, ik begin niet meteen met de leukste tip, maar heb jij al eens rommel gezien in zo’n superstylish hotelkamer? Juist ja. Neen dus. Van die mooie hotelkamers zijn altijd clean en dat is écht goed voor je, geloof me maar: clean space = clean mind! Dus wil je je badkamer of slaapkamer een hotel-make-over geven? Dan is een goede opruimbeurt echt nodig. Alle beautyproducten in de kastjes, geen rondslingerende kledij in de slaapkamer,… Het oogt veel rustiger en ziet er meteen heel wat chiquer uit.

IN DE BADKAMER:

It’s all in the details: denk eens aan een fancy hotelbadkamer. Wat zie je meestal? Een mooie handwash en vaak met een bijpassende handcrème. Mijn tip: ik gebruik heel graag de SELF bodywash als handwash en de body butter als handcrème. Maar het ziet er nogal raar uit om van die grote flacons en potten in het gastentoilet of in de badkamer te zetten. Dus heb ik bij bv Zara Home van die mooie dispensers gekocht die ik dan telkens met mijn favoriete SELF producten vul. Ook in de gastentoilet, zodat natuurlijk al mijn gasten kunnen genieten van de lekkere SELF goodies én het ziet er superleuk uit!

IN DE SLAAPKAMER:

Oh in de slaapkamer kan je heel eenvoudig wat hotelvibes creëren! Elke ochtend je bed opmaken en lekker strak trekken bijvoorbeeld! Een leuk detail is nog een extra plaid over het bed leggen en wat extra kussens natuurlijk! Een opgemaakt bed ziet er prachtig uit én voelt ‘s avonds zoveel luxueuzer aan dan een rommelig beslapen bed! Zorg ook voor wat stylish details op je nachtkastje. Een leuk klein boeketje, een ontspannende geurkaars en een mooi schoteltje om je juweeltjes op te bergen voor je gaat slapen. En trakteer jezelf eens op van die mooie, zachte, luxueuze lakens. Je gaat zien, het is ook een investering in je nachtrust!

IN DE WOONKAMER:

Kies enkele mooie eyecatchers. Dat kan een mooi kunstwerk zijn, een fantastische zithoek met heel mooie rijkelijke texturen in de kussens en plaids. Probeer dezelfde stijl door te trekken doorheen de hele woonkamer. Hou de decoratie rustig, niet teveel kleur, maak desnoods eerst een moodboard met de kleuren die je wil gebruiken in de kamer. Kies ook altijd voor dezelfde houtsoorten, zodat je geen rommeltje van verschillende houtsoorten door elkaar krijgt. Kleine decoratieve tafellampen op een kastje geeft ook een mooi, zacht en gezellig licht tijdens de avond. En natuurlijk onvergetelijk: een mooi boeket verse bloemen!

Heb jij nog tips om je huis van die luxueuze hotelvibes te geven? Deel ze dan op de SELF facebook!