Zomerse temperaturen vragen om de juiste huidverzorging!

Zomerse temperaturen vragen om de juiste huidverzorging!

Het is zover!

Hi lieve Self fans,

Het is zover! Ik tel af… naar dat koele zwembad, het zwoele avond-terrasje, de avontuurlijke happy family-momentjes, mezelf op het dobberende luchtmatras, zand tussen m’n tenen én uiteraard lekker eten (dat ik niet elke dag zelf moet klaarmaken haha). Ik ben wellicht niet de enige die binnenkort op vakantie vertrekt maar moest dit niet zo zijn; aan exotische temperaturen geen gebrek momenteel in België dus enjoy the sun!

Huidverzorging ná een dag in de zon!

Uiteraard met mate (zoals je weet) want de straling van de zon kan de huidbarrière beschadigen en je huid uitdrogen.Je huid kan na een dagje zon zelfs wat gloeiend of trekkerig aanvoelen. Het is daarom een absolute must om je huid na het zonnen te verzorgen met een aftersun die vol antioxidanten en herstellende stoffen zit, zoals de Fine Delicate body butter van Self. Het bevat macadamia (rijk aan essentiële vetzuren), shea boter (o.a vitamines en polyfenolen), argan (antioxidanten en natuurlijke fenolen), kokos (antioxidanten) en aloë vera (anti-bancteriële bestanddelen): allemaal natuurlijke ingrediënten die de huid herstellen en beschermen.

Kies een goede aftersun!

Aloë vera bijvoorbeeld helpt om de huid te kalmeren. De overige plantenoliën beschermen de huidbarrière tegen vochtverlies. Er zijn plantenoliën die van nature een basis bescherming bieden tegen UV-straling. Zo behoren kokosolie en shea boter tot de beste oliën die deze bescherming bieden. Ben je toch verbrand? Dan helpen deze oliën om de klachten te verzachten en herstellen.

De ingrediënten van Self werden zorgvuldig uitgekozen omwille van de bewezen werking. Ze zitten boordevol vitamines en antioxidanten die de huid voeden, herstellen en vroegtijdige veroudering tegengaan. Ze werken tegen roodheid en stimuleren het collageen en hebben een genezende en zelfs pijnstillende werking.

Weet dat de meeste aftersun-producten gebaseerd zijn op water en alcohol; deze geven eventjes een verfrissend gevoel maar ze zullen de huid niet opnieuw voeden en herstellen. Ze verschillen qua werkzame stoffen ook niet zo veel van een gewone bodylotion helaas. Het belangrijkste is dat je kiest voor een product waarin zowel antioxidanten als kalmerende en barrièreherstellende ingrediënten zitten!

Zwemmen in een propere zee!

Reizen en de wereld ontdekken is een stuk van ons leven geworden al moet een stay-cation ook wel eens leuk zijn: festivals, trips naar zee of lange wandelingen met de hond of kampen bouwen in de tuin (je kinderen dan bedoel ik 😉 als je maar geniet en je werk of to do-lijst links laat liggen… De vakantie is er om leuke dingen te doen en je te ontspannen!

Ecologie en duurzaamheid komen steeds meer in de aandacht, niet in het minst in de toeristische sector. In een wereld waar jaarlijks 1 miljard toeristen rondreizen is dat wel een goede zaak!

SELF draagt graag haar steentje bij en is een duurzaam merk. Ons volledige gamma producten heeft een duurzame verpakking en daar zijn we fier op J.Wij hebben bewust gekozen voor gezonde en ecologische plastic die volledig recycleerbaar is ( en onze houten deksels zijn gemaakt van afvalhout!).

Nog een laatste weetje alvorens ik mijn koffers begin te pakken 😉

SELF is een van de eerste Europese merken met het Zero Plastic Inside label, het keurmerk van de Plastic Soup Foundation. Hierdoor kunnen jullie met een gerust hart smeren want de producten zijn 100% natuurlijk en bevatten geen microbeads (= plastic deeltjes die helaas verborgen zitten in allerlei producten L). Top voor jouw huid maar ook voor het milieu en de zee…

Ik wens jullie allemaal een superfijne zomervakantie toe!

Liefs,

Team SELF