Met liefde voor mens en natuur

OVER DUURZAAMHEID

Onze grondstoffen & ingrediënten

100 % vegan & natuurlijk

Self bevat de beste ingrediënten van moeder natuur. Onze producten zijn 100% natuurlijk en vegan, vrij van siliconen, gemanipuleerde ingrediënten, kunstmatige geur- en kleurstoffen, parabenen en andere nasties. Bovendien kiezen we voor oliën met een bewezen positief effect op de huid, zoals mandarijn en geranium, en dit in een zéér lage dosis om de kans op een eventuele allergie zo klein mogelijk te houden.

Duurzame verpakkingen

Bij Self geloven we in het maken van bewuste keuzes voor een betere toekomst. Daarom zijn al onze verpakkingen ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Onze verpakkingen zijn recycleerbaar, herbruikbaar en gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

We bieden ook voor veel van onze producten een refill assortiment aan. Dit betekent dat je je favoriete producten kunt blijven gebruiken zonder telkens nieuwe verpakkingen aan te schaffen. Het is een eenvoudige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd wat geld te besparen.

Halal gecertificeerd

Het volledige assortiment van Self is halal gecertificeerd. Zowel dierlijke producten als alcohol worden streng gemeden tijdens ons productieproces. Zo wordt er geen alcohol verwerkt in de ingrediënten en wordt apparatuur gereinigd met plantaardige schoonmaakmiddelen zonder alchohol.

Geen hormoonverstorende stoffen

Bij Self vermijden we bewust hormoonverstorende ingrediënten. Onze producten zijn ontworpen met jouw gezondheid en welzijn in gedachten, zodat je met vertrouwen kunt genieten van ieder Selfcare momentje.

Wist je dit al?

 • Self bevat geen conflicterende mineralen zoals MICA of goud.
 • Onze producten zijn vrij van microplastics.
 • Self heeft een internationaal erkend Vegan label. Dit wil zeggen dat de producten niet getest worden op dieren en geen enkel dierlijk bestanddeel bevatten.
 • Het assortiment van Self is Halal gecertificeerd.
 • Onze volledige productie gebeurt in België.

Shop the look

Added to cartBekijk winkelwagen

Onze verpakkingen

Productie en recyclage van verpakkingen heeft steeds een CO2-voetafdruk, maar deze willen we zo klein mogelijk houden! Daarom kiezen we voor duurzamere verpakkingen.

 • Onze plastic verpakkingen zijn van Europese bodem en worden voornamelijk gemaakt van 100% recycled rPET-plastic. Dit materiaal is goedgekeurd voor zowel cosmetica als voedingsmiddelen én bevat geen sporen van ftalaten of verzachters, oestrogeenachtige materialen of Bisfenol A (BPA). Daardoor ben jij er zeker van dat er geen schadelijke stoffen in onze producten terechtkomen!
 • Onze deksels en doppen worden eveneens in Europa geproduceerd en bestaan uit samengeperst afvalhout.
 • Daarnaast zijn veel van onze producten ook verkrijgbaar in handige refill verpakkingen. Dat betekent dubbele winst: je draagt bij aan een duurzamere wereld én bespaart centjes.

Duurzaamheid als rode draad

Sinds eind 2023 werken we samen met een Belgische fulfilment partner om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken. Deze samenwerking stelt ons in staat om logistieke processen te optimaliseren, verpakkingsmateriaal te minimaliseren en de ecologische voetafdruk van onze leveringen te verkleinen. Zo dragen we bij aan een milieuvriendelijkere toekomst.

Flacons & potjes - PMD
Deksels - restafval
Glazen flesjes - glas

SELF werkt samen

Bij Self ben jij onze prioriteit. Onze producten bouwen aan een gezonde huid, maar dat is niet alles. Selfness is the new welness. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Je voelt het vanbinnen en ziet het vanbuiten.

Naast onze klanten dragen we ook zorg voor iedereen die deel uitmaakt van het Self-verhaal. We werken uitsluitend met partners én leveranciers die sociaal en duurzaam tewerk gaan. Dat betekent dat zorg dragen voor medewerkers, een gezonde work-life balance evident zijn en van kinderarbeid of uitbuiting geen sprake is.

Onze doelstellingen

 • Onze schouders zetten onder projecten rond ecologische en/of sociale duurzaamheid.
 • We willen onze partners steeds blijven kiezen op basis van duurzaamheid en hen voortdurend uitdagen om steeds verder te zoeken naar nieuwe, milieuvriendelijke oplossingen.
 • NATRUE kwaliteitslabel aanvragen.
 • Onze CO2-voetafdruk nog beter in kaart brengen waarbij we rekening houden met watervoetafdruk.