HUID BEZORGDHEID

Gevoelige huid na chemotherapie

Chemo en zware medicatie zijn niet alleen emotioneel zwaar om te dragen. Ze hebben ook een grote impact op de huid. Die medicatie is ontwikkeld om sneldelende kankercellen te bestrijden, maar raakt ook sommige gezonde, normale sneldelende cellen (zoals huid- en haarcellen). Heel wat patiënten krijgen hierdoor last van huidveranderingen. Met de juiste verzorging kan je deze vervelende kwaaltjes verzachten.

Kenmerken van de huid tijdens of na chemo

 • De huid voelt extreem droog en gevoelig.
 • Je hebt last van wondjes en irritatie.
 • Je huid vertoont schilfertjes.
 • De huid is gevoeliger aan zonlicht.

Shop the look

Added to cartBekijk winkelwagen

Wist je dat ...

Je onze Fine Deluxe Body Scrub ook voor een voedend oliebad kan gebruiken?

Voeg enkele eetlepels scrub toe aan het warme badwater. De zoutkristallen lossen op en de natuurlijke oliën maken je huid zijdezacht.

BODY SCRUB

De kracht van onze Body Butter

De Fine Delicate Body Butter is een onderhoudende en herstellende crème en werkt preventief. De unieke combinatie van de werkzame stoffen dringt diep in de huid door en herstelt de huid. De pH-waarde is afgestemd op de huid. Het zure laagje helpt de huid goed gehydrateerd en sterk te houden. Het doodt de slechte bacteriën en biedt een thuis aan de goede bacteriën. Het is belangrijk om de huid zuur te houden, maar producten met een te hoge pH zijn absoluut schadelijk voor de huid. Dagelijks gebruik van de Body Butter is noodzakelijk om de huid te voeden en te herstellen. Hij herstelt de buitenste huidlaag, werkt antibacterieel, gaat infecties tegen en vermindert roodheid en jeuk. Door de unieke combinatie van diverse vitamines in een hoge concentratie, wordt de werking van de producten gemaximaliseerd en hebben ze een zichtbaar positief effect op de huid. Het is heel belangrijk om het product minimaal zes weken te gebruiken voordat je resultaat kunt zien, en niet te mengen met andere agressieve producten. Heb je kloven? Probeer het Boost of Indulgence Facial Mask (gelaatsmasker) als herstellende zalf. Een tip van artsen en patiënten.

BODY BUTTER

Wat doen onze werkzame stoffen voor jou?

 • Antioxidanten zoals vitamine E, C, ferulazuur, polyfenen en fystosterolen bestrijden vrije radicalen en gaan vroegtijdige veroudering tegen.
 • Ontstekingsremmende stoffen zoals allantoïne en vitamine A, D, E stimuleren het genezingsproces van de huid en gaan huidirritaties tegen.
 • Herstellende ingrediënten zoals kaneelzuur, vetzuren, sterolen en squaleen beschermen de huid tegen slechte invloeden van buitenaf. Ze versterken de barrièrefunctie en zorgen voor een goede hydratatie.
 • Glycerine zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft.

Hoe verzorg je de huid tijdens of na chemo?

Do's
Don'ts

Do's

 • Bescherm je huid tegen de zon
  De huid wordt tijdens een behandeling vaak gevoeliger voor zonlicht. Gebruik dagelijks een zonnecrème om je huid te beschermen.
 • Drink water
  Ons lichaam bestaat uit 60% water. Een gezonde, gehydrateerde huid start van binnenuit. Drink dus voldoende water.
 • Versterk en hydrateer
  Het is belangrijk om zowel voor, tijdens als na de behandelingen de huid goed te verzorgen. Hydrateer je huid door het nemen van een oliebad en smeer dagelijks een body butter om de huidbarrière te versterken en de huid gezond, soepel en gehydrateerd te houden.
 • Lees de ingrediëntenlijst.
  Stoffen die je niet kan eten, smeer je liever ook niet op je huid. Kies voor producten met natuurlijke ingrediënten die de barrièrefunctie van de huid versterken. Let op: Niet alle natuurlijke ingrediënten zijn effectief. Kies bewust voor stoffen met een bewezen werking.

Don'ts

 • Agressieve verzorgingsproducten
  Verzorgingsproducten met een grote dosis alcohol drogen de huid nog meer uit. Vermijd ook andere irriterende, chemische ingrediënten. Kijk de ingrediëntenlijst van je verzorgingsproducten altijd goed na!
 • Schuimende zeep
  Was de huid nooit met gewone zeep. Schuimende zepen bevatten SLS (Sodium Laureth Sulfaat): een oplosser die naast vuil ook het natuurlijke huidvet verwijdert en zo de huidbarrière kan aantasten. Dit lijdt vaak tot droge en schilferige huid. Gebruik liever een milde, natuurlijke zeep, zowel ’s ochtends als ’s avonds, en spoel na met lauwwarm water.
 • Parabenen en ftalaten
  Parabenen zorgen ervoor dat een product langer houdbaar is, maar kunnen de werking van natuurlijke oestrogenen nabootsen en zouden een belangrijke rol spelen bij borstkanker. Speel dus liever op veilig. Zie je termen als methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen, butylparabeen en isobutylparabeen op de ingrediëntenlijst? Dan laat je het product best links liggen. Ook ftalaten hebben een hormoonverstorende werking en vermijd je best.

Empower the women around you

Met de I Can and Will Giftbox geef je een schitterend cadeau dat raakt. Deze prachtige geschenkdoos is gevuld met een 100% natuurlijke en vegan bodybutter en bodyscrub. Het ideale cadeautje om je collega, zus, vriendin of mama een hart onder de riem te steken. De bodybutter en lichaamsscrub herstellen en versterken de huidbarrière en gaan huidproblemen tegen waar velen tijdens chemo- of bestralingstherapie mee worstelen.

I CAN AND WILL GIFT BOX