Agave

Agave Tequilana Leaf Extract

Het extract van de Mexicaanse Tequila plant is een natuurlijk elastomeer met uitstekende eigenschappen voor de huid. Naast bewezen doeltreffendheid in het vervagen van rimpels, zorgt het ook voor een onmiddellijke en langdurige verzachting van de huid.

Benefits

  1. Intense Hydratatie: Agave-extract staat bekend om zijn vermogen om diep in de huid door te dringen en vocht vast te houden, waardoor de huid gehydrateerd en soepel blijft. Dit maakt het ideaal voor het verzorgen van een droge of gedehydrateerde huid.
  2. Kalmerende Eigenschappen: Het extract heeft natuurlijke kalmerende eigenschappen die helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en ontsteking op de huid. Dit maakt het geschikt voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem.
  3. Regeneratieve Kracht: Agave Tequilana Leaf Extract staat ook bekend om zijn vermogen om de huid te helpen regenereren en te herstellen. Het kan helpen bij het verminderen van tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels, en het bevorderen van een jeugdigere uitstraling van de huid.

Properties

  1. Hydraterend: Het extract heeft een hoog gehalte aan natuurlijke suikers, waardoor het uitstekend vocht vasthoudt en de huid diep hydrateert.
  2. Antioxidant: Agave-extract bevat antioxidanten die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van de huid tegen schade door omgevingsfactoren zoals UV-straling en vervuiling.
  3. Kalmerend en Ontstekingsremmend: Het extract heeft natuurlijke kalmerende eigenschappen die helpen bij het verminderen van roodheid, irritatie en ontsteking op de huid, waardoor het geschikt is voor mensen met een gevoelige of geïrriteerde huid.

Source