Anhydroxylitol

Als een derivaat van de natuurlijk voorkomende suikeralcohol xylitol, helpt anhydroxylitol vocht vast te houden en de huidbarrière te versterken. Dit draagt bij aan een zachtere, gladdere en beter gehydrateerde huid, waardoor de producten effectief en veilig zijn voor dagelijks gebruik, zelfs voor de meest gevoelige huidtypes.

Benefits

  1. Uitstekende Hydratatie: Anhydroxylitol fungeert als een krachtige humectant, die vocht uit de omgeving aantrekt en vasthoudt in de huid. Dit zorgt voor een langdurige hydratatie en voorkomt uitdroging van de huid.
  2. Versterking van de Huidbarrière: Door het verbeteren van de vochtbalans helpt anhydroxylitol de natuurlijke barrière van de huid te versterken. Dit beschermt de huid tegen externe irriterende stoffen en vermindert het risico op vochtverlies.
  3. Verbetering van de Huidtextuur: Regelmatig gebruik van producten met anhydroxylitol leidt tot een gladdere en zachtere huid. Het helpt fijne lijntjes en ruwheid te verminderen, wat resulteert in een zichtbaar gezondere en stralendere huid.

Properties

  1. Humectant: Anhydroxylitol heeft sterke vochtvasthoudende eigenschappen, waardoor het vocht uit de omgeving aantrekt en in de huid opsluit. Dit zorgt voor een diepe en langdurige hydratatie.
  2. Huidverzachtend: Door zijn vermogen om de huid te hydrateren en vocht vast te houden, helpt anhydroxylitol de huid zachter en gladder te maken, wat bijdraagt aan een soepele en comfortabele huidtextuur.
  3. Ondersteuning van de Huidbarrière: Anhydroxylitol helpt de natuurlijke barrière van de huid te versterken door de vochtbalans te verbeteren. Dit beschermt de huid tegen uitdroging en externe irriterende stoffen, wat essentieel is voor een gezonde en veerkrachtige huid.