Vitamine C-ester

Ascorbyl Palmitate

Ascorbyl Palmitate is een krachtige antioxidant die afgeleid is van vitamine C en palmitinezuur. Het revitaliseert de huid en beschermt tegen de eerste tekenen van veroudering.

Benefits

  1. Antioxidant bescherming: Ascorbyl Palmitate fungeert als een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door factoren zoals UV-straling, vervuiling en stress. Door de oxidatieve stress te verminderen, helpt het bij het voorkomen van vroegtijdige veroudering en het behouden van een gezonde huidtextuur en -teint.
  2. Huidverheldering: Vitamine C staat bekend om zijn vermogen om de huid op te helderen en donkere vlekken en verkleuringen te verminderen. Ascorbyl Palmitate kan helpen bij het verminderen van pigmentatieproblemen zoals ouderdomsvlekken, zonneschade en hyperpigmentatie, waardoor de huid er stralender en egaler uitziet.
  3. Stimulatie van collageenproductie: Ascorbyl Palmitate stimuleert de natuurlijke productie van collageen in de huid, wat essentieel is voor het behoud van een stevige en jeugdig ogende huid. Door de collageensynthese te bevorderen, helpt het bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, terwijl het de huid steviger en veerkrachtiger maakt.

Properties

  1. Stabiliteit: Ascorbyl Palmitate is een stabiele vorm van vitamine C, wat betekent dat het minder gevoelig is voor oxidatie en afbraak dan andere vormen van vitamine C. Deze stabiliteit maakt het een geschikt ingrediënt voor gebruik in cosmetische producten met een langere houdbaarheid.
  2. Vetoplosbaarheid: Als vetoplosbare verbinding kan Ascorbyl Palmitate gemakkelijk door de huid worden opgenomen en diep doordringen in de huidlagen. Dit zorgt voor een efficiënte en effectieve levering van vitamine C aan de huidcellen, waar het zijn voordelen kan maximaliseren.
  3. Compatibiliteit: Ascorbyl Palmitate is over het algemeen goed verdragen door de meeste huidtypes, inclusief de gevoelige huid. Het veroorzaakt zelden irritatie of bijwerkingen en kan veilig worden gebruikt in verschillende huidverzorgingsformules, zoals crèmes, serums en lotions.