Baking soda

Sodium Bicarbonate

Ontdek sodium bicarbonate, beter bekend als baking soda! Dit veelzijdige wondermiddel is jouw geheime wapen voor een gezonde, stralende huid. Van het verwijderen van dode huidcellen tot het neutraliseren van geurtjes en het kalmeren van irritaties – sodium bicarbonate doet het allemaal. Voeg dit natuurlijke ingrediënt toe aan je skincare-routine en geniet van een puur en fris gevoel, zonder schadelijke chemicaliën. Kies voor een stralende huid met de kracht van baking soda!

Benefits

 1. Natuurlijke Exfoliant:
  Sodium bicarbonate is een zachte maar effectieve exfoliant die helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het reinigen van de poriën. Dit resulteert in een frisse en stralende huid zonder de agressiviteit van chemische exfolianten.
 2. Neutraliseert Geurtjes:
  Dankzij de natuurlijke geur-neutraliserende eigenschappen, is sodium bicarbonate ideaal voor gebruik in deodorants en badproducten. Het helpt ongewenste geurtjes te elimineren zonder de noodzaak van synthetische geurstoffen.
 3. Kalmerend voor de Huid:
  Het heeft een kalmerend effect op de huid, waardoor het perfect is voor het verlichten van irritaties zoals jeuk en roodheid. Het kan helpen bij het kalmeren van huidirritaties door insectenbeten, zonnebrand en huiduitslag.

Properties

 1. Alkaliserend:
  Sodium bicarbonate heeft een alkaliserende werking, wat betekent dat het de pH-waarde kan helpen balanceren. Dit maakt het geschikt voor het neutraliseren van zuren en het verzachten van water, wat gunstig is voor zowel huid als haar.
 2. Wateroplosbaar:
  Het is volledig oplosbaar in water, waardoor het gemakkelijk te integreren is in verschillende cosmetische formuleringen zoals badzouten, gezichtsmaskers en tandpasta's.
 3. Milde Antiseptische Eigenschappen:
  Sodium bicarbonate heeft milde antiseptische eigenschappen die kunnen helpen bij het voorkomen van infecties en het bevorderen van een gezonde huid. Het kan effectief zijn in het behandelen van kleine snijwonden, insectenbeten en huiduitslag.