Caprylhydroxamic Acid

Caprylhydroxamic Acid is een natuurlijk afgeleid ingrediënt dat vaak wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten als een effectief conserveringsmiddel. Afgeleid van kokosolie, helpt het de producten fris en veilig te houden door de groei van bacteriën en schimmels te voorkomen. Caprylhydroxamic Acid is een geliefd ingrediënt in natuurlijke skincare vanwege zijn milde en niet-irriterende eigenschappen.

Benefits

  1. Conservering: Het helpt bij het verlengen van de houdbaarheid van huidverzorgingsproducten door de groei van schadelijke micro-organismen te remmen, waardoor producten langer fris en effectief blijven.
  2. Zacht voor de huid: Caprylhydroxamic Acid is mild en veroorzaakt zelden irritatie, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen met een gevoelige huid.
  3. Natuurlijk Afgeleid: Omdat het is afgeleid van kokosolie, wordt Caprylhydroxamic Acid vaak geprefereerd in natuurlijke en biologische huidverzorgingsproducten.

Properties

  1. Antimicrobieel: Het heeft sterke antimicrobiële eigenschappen die helpen bij het voorkomen van de groei van bacteriën en schimmels in huidverzorgingsproducten.
  2. Compatibiliteit: Caprylhydroxamic Acid werkt goed samen met andere conserveringsmiddelen en kan de effectiviteit van conserveringssystemen verbeteren, waardoor producten veiliger zijn voor gebruik.
  3. Stabiliteit: Het is stabiel in verschillende pH-omgevingen, wat betekent dat het effectief blijft in verschillende soorten huidverzorgingsformules, van zure tot neutrale producten.