Ceteareth-25

Ceteareth-25 is een niet-ionische oppervlakteactieve stof en emulgator die vaak wordt gebruikt in cosmetische en huidverzorgingsproducten om olie en water te mengen, waardoor een stabiele emulsie ontstaat. Dit ingrediënt helpt bij het verbeteren van de textuur en het gevoel van producten, waardoor ze gladder en gemakkelijker aan te brengen zijn.

Benefits

  1. Verbeterde producttextuur: Ceteareth-25 helpt bij het creëren van een gladde, romige textuur in huidverzorgingsproducten, waardoor ze aangenaam en gemakkelijk aan te brengen zijn.
  2. Stabiele emulsies: Als emulgator zorgt Ceteareth-25 ervoor dat olie en water gemengd blijven in een stabiele emulsie, wat de consistentie en effectiviteit van het product verbetert.
  3. Verhoogde effectiviteit van actieve ingrediënten: Door het stabiliseren van de emulsie, helpt Ceteareth-25 bij het gelijkmatig verdelen van actieve ingrediënten over de huid, waardoor hun effectiviteit wordt gemaximaliseerd.

Properties

  1. Emulgerend vermogen: Ceteareth-25 is een effectieve emulgator die olie en water helpt mengen, waardoor het een essentieel ingrediënt is in crèmes, lotions en andere emulsies.
  2. Compatibiliteit: Het is compatibel met een breed scala aan ingrediënten en kan worden gebruikt in verschillende soorten formuleringen, van gezichtscrèmes tot haarconditioners.
  3. Zacht voor de huid: Ceteareth-25 is over het algemeen mild en niet-irriterend, waardoor het geschikt is voor gebruik in producten voor verschillende huidtypes, inclusief de gevoelige huid.