Chamomile extract

Bisabolol

Bisabolol, afgeleid van kamillebloemen, is geliefd ingrediënt in natuurlijke huidverzorging vanwege zijn kalmerende en verzachtende eigenschappen. Dit natuurlijke extract kalmeert de gevoelige huid en vermindert irritatie na het scheren of waxen.

Benefits

  1. Kalmerend: Bisabolol staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, waardoor het ideaal is voor het verminderen van roodheid, ontstekingen en irritatie van de huid.
  2. Hydratatie: Het helpt de huid gehydrateerd te houden door vocht vast te houden, wat resulteert in een zachtere en soepelere huidtextuur.
  3. Regenererend: Bisabolol kan helpen bij het stimuleren van het natuurlijke regeneratieproces van de huid, waardoor beschadigde huid sneller geneest en er gezonder uitziet.

Properties

  1. Natuurlijkheid: Bisabolol wordt gewonnen uit kamillebloemen, een natuurlijke bron, en wordt daarom gewaardeerd om zijn natuurlijke oorsprong in natuurlijke skincareproducten.
  2. Gentle: Het is een mild ingrediënt dat geschikt is voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige en acne-gevoelige huid, omdat het zelden irritatie veroorzaakt.
  3. Antioxidant: Bisabolol bevat antioxidanten die helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen, waardoor het helpt bij het bestrijden van vroegtijdige veroudering en het behouden van een jeugdige uitstraling van de huid.